ABD: Tüm Arap ülkeleri normalleşecek!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, BAE gibi diğer tüm Arap ülkelerinin de İsrail ile ilişkileri normalleştireceğine inandığını belirtti.

DÜNYA 24.08.2020, 15:07 24.08.2020, 15:17
ABD: Tüm Arap ülkeleri normalleşecek!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İsrail ile bazı Arap ülkeleri arasında normalleşme anlaşmasını tıpkı Birleşik Arap Ömerlikleri (BAE) örneğinde olduğu gibi teşvik etmek için çıktığı Orta Doğu turunda, ilk durak olarak sorunun merkezi olan İsrail'e geldi.

İsrail Başbakın Binyamin Netanyahu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Batı Kudüs'teki Başbakanlık ofisinde gerçekleştirdikleri yüz yüze görüşmeden sonra ortak basın toplantısı yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) gibi, bazı Arap ülkelerinin de Tel Aviv ile ilişkilerini normalleştirilme anlaşması yapacağından umutlu olduğunu bildirdi.

Sudan mı?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise başka Arap ülkelerinin de Tel Aviv'le ilişkileri normalleştirme konusunda ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile aynı fikirde olduğunu belirterek, ikili normalleşme anlaşmaları konusunda umutlu olduğunu ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ardından yakın bir tarihte bir başka "güzel haber" daha vermeye çok yakın olduklarını söyledi.

İsrail Başbakın Binyamin Netanyahu'nun bir başka Arap ülkesinin daha İsrail yönetimini tanıyabileceğini ve normalleşme anlaşması imzalayacağı iması akıllara "Sudan"ı getirdi.

İsrail İstihbarat Bakanı Eli Cohen, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Sudan ile normalleşme anlaşmasının pek yakında imzalanabileceğini söylemişti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ve Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi ile de görüştükten sonra "İsrail ile normalleşme" planı yaptığı Sudan ve Bahreyn'i de ziyaret edecek. Ayrıca BAE'ye de gidecek olan Mike Pompeo'nun "F-35 satışı" konusunu açmayı planladığı değerlendiriliyor.

Yorumlar (0)