Polonya'dan jiletli tel önlemi: Sınır kapatılıyor

Rusya'nın Polonya sınırındaki Kaliningrad bölgesine Orta Doğu ile Afrika'dan direkt uçuşlar başlayacak. Haberin ardından harekete geçen Polonya, Kaliningrad sınırına jiletli tel döşemeye başladı. Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, uygulamaya ilişkin bilgi verdi. Söz konusu uygulamaya dair Kremlin'den yorum geldi.

DÜNYA 03.11.2022, 11:01 04.11.2022, 09:35 Hakan Öksüz
Polonya'dan jiletli tel önlemi: Sınır kapatılıyor

Avrupa'nın doğu sınırında yer alan Polonya, Ukrayna'daki savaş nedeniyle yeni bir göçmen kriziyle yüzleşmek istemiyor. Önceki yıl Belarus sınırında göçmen krizi yaşayan Polonya, yeni bir göçmen akınına engel olmak için harekete geçti. Polonya ile komşu olan Rusya'nın Kaliningrad bölgesinin sınırına dikenli tel çekme çalışması başladı.

Polonya Savunma Bakanı, bu önlemin sebebini açıkladı

Varşova yönetimi, söz konusu tedbirin gerekli olduğunu duyurdu. Konuya ilişkin açıklama yapan Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, "Rusya'nın kararı, bu önlemi almamıza neden oldu. Kuzey Afrika'dan ve Orta Doğu'dan Kaliningrad'a uçak seferleri başlatıyorlar. Bu durum ise oradan gelen göçmenlerin, Kaliningrad sınırında yığılmasına yol açacak. Burayı kullanarak Avrupa'ya geçmek isteyecekler." dedi.

210 kilometrelik sınır hattına dikenli tel döşeniyor

Muhtemel bir göçmen krizinin engellemek için 210 kilometreden oluşan sınır hattına üç sıra jiletli tel çekileceğini aktaran Blaszczak, "Afrika'dan ve Orta Doğu'dan gelecek göçmenlerin Kaliningrad sınırından Avrupa'ya geçmek isteyeceğini düşünüyoruz. Bundan dolayı sınırı, dikenli tellerle kapatıyoruz. Elektronik izleme sistemleri sayesinde sınırdaki her hareket izleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kremlin: "Bizi ilgilendirmiyor"

Kaliningrad'da yer alan Khrabrovo Havaalanı, Basra Körfezi'nden gelecek kişilerin seyahatini kolaylaştırmak için sefer başlatıyor. Buna ilişkin açıklama, havaalanının genel müdürü olan Alexander Korytnyi tarafından duyuruldu. Haberin ardından Polonya Sınır Muhafızları, jiletli tel döşeme işlemlerine başladı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, konuya ilişkin gelen soruları, "Bizi ilgilendirmiyor, Polonya'nın kendi sınırları." diyerek geçiştirdi.

Yorumlar (0)