Pentagon: Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık yardım paketi gönderilecek

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Ukrayna'ya gönderilecek yeni askeri yardım paketi hakkında bilgiler verdi. 400 milyon dolarlık yardım paketinin içeriği açıklandı. Almanya'da kurulacak bir merkezin, gönderilecek silahları ve Ukrayna askerlerine verilecek eğitimi denetleyeceği kaydedildi. İşte detaylar...

DÜNYA 05.11.2022, 09:21 05.11.2022, 17:41 Hakan Öksüz
Pentagon: Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık yardım paketi gönderilecek

Ukrayna-Rusya savaşı, 8'inci ayında devam ediyor. Ukrayna'nın 4 bölgesini ilhak eden Rusya, savaşı yeni bir boyuta taşıdı. Rusya'nın bu hamlesi üzerine Ukrayna ordusu, ilhak edilen Herson, Zaporijya, Donetsk ve Luhansk bölgelerini kurtarmak üzere harekete geçti. Şubat ayından bu yana Rusya'ya direnen Ukrayna ordusuna Avrupa Birliği (AB) ve ABD başta olmak üzere birçok ülkeden askeri ve mali yardım gönderildi.

Almanya'da yardım merkezi kurulacak

24 Şubat'ta beri ABD tarafından Ukrayna'ya milyarlarca dolarlık askeri yardım gönderildi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Ukrayna'ya gönderilecek yeni yardımlarla ilgili açıklamada bulundu. Kiev yönetimine gönderilen silahları ve Ukrayna askerlerine verilen eğitimi denetleyecek bir yardım merkezinin Almanya'da kurulacağını bildiren Pentagon, 400 milyon dolarlık yeni askeri yardım paketinin onaylandığını aktardı.

HAWK hava savunma füzeleri de gönderilecek

Yapılacak askeri yardımın içeriğine ilişkin Pentagon'dan bilgilendirme geldi. HAWK hava savunma füzeleri ile 250 M1117 zırhlı araçlarının yenilenmesi için Ukrayna'ya finansman gönderileceği kaydedildi. Bunun dışında 45 adet T-72B tank, 40 adet zırhlı nehir teknesi ile insansız hava araçlarının da gönderileceği vurgulandı. Söz konusu finansmanın, eğitim ve bakım masraflarını da içereceği ifade edildi. 

Sovyet döneminden kalma Çek tankları yenilenecek

Pentagon Sözcüsü Sabrina Singh'in açıklamalarına göre Sovyetler Birliği döneminden kalan bazı Çek tanklarının da yenilenecek ve Ukrayna ordusunun hizmetine sunulacak. Edinilen bilgilere göre ABD'nin savaşın ilk günlerinden bu yana Ukrayna'ya gönderdiği yardımların tutarı 18,2 milyar doları aştı.

Yorumlar (0)