Orta Afrika'da çatışma: En az 50 ölü!

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin (OAC) kuzeydoğusunda silahlı gruplar arasında süren çatışmada en az 50 kişi yaşamını yitirdi.

DÜNYA 28.01.2020, 19:19
Orta Afrika'da çatışma: En az 50 ölü!

Haute-Kotto bölge yetkilisi Evariste Binguinidji, "Orta Afrika'yı Özgürleştirme ve Adalet Hareketi" (MLCJ) ile "Orta Afrika Cumhuriyeti'nin Yeniden Doğuşu Halk Cephesi" (FPRC) üyeleri arasında silahlı çatışma sonucu birçok ölü ve yaralının bulunduğunu söyledi.

Binguinidji, "Şiddet olaylarında en az 50 kişi yaşamını yitirdi. Bazı kişilerin cesedi, aileleri tarafından hemen defnedildi. Onlarca kişi de yaralandı." ifadesini kullandı.

BM Barış Gücü'nün, yapılan ara buluculuğundan sonra Birao'ya gönderildiğine işaret eden Binguinidji, "Bölge şu anda sakin. Silahlı gruplar oradan ayrıldı ve yerinden edilen kişiler evlerine dönmeye başladı." dedi.

OAC'de neler oluyor?

Ülkede 2013'te Hristiyan Anti-Balaka ile çoğunluğu Müslüman Seleka grupları arasında çıkan ve iç savaşa dönüşen çatışmalarda binlerce kişi öldü.

Yaklaşık yüzde 80'i silahlı gruplar tarafından kontrol edilen ülkede, OAC hükümeti ile silahlı gruplar arasında 6 Şubat'ta anlaşma imzalanmıştı.

Anlaşma kapsamında, silahlı grupların temsilcileri hükümete girmişti.

Yorumlar (0)