Olimpiyat köyünde vaka sayısı 220’ye yükseldi, Japonya Başbakanı açıklama yaptı 

Tokyo Olimpiyat köyünde organizasyona akredite kişilerden pozitif olanların sayısı 220’ye yükseldi. Dünya genelinde endişe yaratan durum karşısında Japonya Başbakanı, açıklama yaptı. Başbakan Suga, pozitif vakalar ve olimpiyatlar arasında bağ bulunmadığını aktardı. 

DÜNYA 30.07.2021, 09:11 31.07.2021, 09:26
Olimpiyat köyünde vaka sayısı 220’ye yükseldi, Japonya Başbakanı açıklama yaptı 

2020 Tokyo Olimpiyatları’na akredite olan kişilerden Covid-19 pozitif olanların sayısı 220’ye yükseldi. Organizasyon Komitesi, olimpiyatlar kapsamında yurt dışından ülkeye gelen 27 kişide daha hastalığa rastlandığını bildirdi. Yapılan açıklamalara göre son 24 saatte 3 sporcu, 4 resmi yetkili ve 15 sözleşmeli çalışan ile birlikte pozitif olan kişilerin sayısı 220’ye yükseldi. 

Pozitif olanlar ile onlara yakın temaslı olduğu düşünülen kişiler karantinaya alındı. 



Başbakan’dan “bağ yok” açıklaması geldi 

Japonya Başbakanı Suga, Covid-19 vakaları ile Tokyo Olimpiyatları arasında bağ bulunmadığına dair bir açıklama yaptı. Basın toplantısı düzenleyen Suga, 23 Temmuz’da açılışı yapılan olimpiyat oyunlarının sonrasında özellikle de son günlerde görülen vaka artışı ile oyunların bağının olmadığını aktardı.  



Suga, “Salgının yabancı kişilerden yayılmasını durdurmak amacıyla insan trafiğini azaltan ve daha sıkı kontrollerin yapılmasını sağlayan virüs önleyici tedbirler alıyoruz.” açıklamasında bulunsa da Japonya’da salgının başından bu yana olan en yüksek vaka sayısı dün açıklandı. Ülke genelindeki vaka sayısı yalnızca 24 saatte 10 binden fazla arttı. Böylelikle vaka sayısı 904 bin 36’ya yükseldi. 

Yorumlar (0)