Tokyo Olimpiyatları salgının yeni merkezi oluyor! Vaka sayısı 2. günde 123’e yükseldi 

Japonya’da dün başlayan 2020 Olimpiyat Oyunları, adım adım salgının merkezi haline geliyor! Olimpiyatlarda bulunan 123 kişinin test sonucu pozitif çıktı. 

DÜNYA 24.07.2021, 11:49 25.07.2021, 14:30
Tokyo Olimpiyatları salgının yeni merkezi oluyor! Vaka sayısı 2. günde 123’e yükseldi 

Japonya Tokyo’da dün başlayan 2020 Olimpiyat Oyunları’nda korkulan olmaya başladı. Ülkede hali hazırda düşmeyen vaka sayılarına olimpiyat için yurt dışından gelen vakalar da eklendi. Dün sporculardan birinin test sonucu negatif çıkmış ve sonrasında akredite kişilere uygulanan testler yenilenmişti. 

Olimpiyat yerleşkesinden gelen habere göre oyunlara akredite olan 123 kişi daha pozitif çıktı. Organizasyon Komitesi, yurt dışından gelen sporcular ile olimpiyat yerleşkesinde bulunan sözleşmeli çalışanlardan bazılarının pozitif çıktığını açıkladı. Pozitif olan sporcular, olimpiyat yerleşkesinde açılan bir bölümde karantinaya alınırken pozitif çalışanlar ise evlerine gönderildi ve orada karantinaya girmeleri istendi. 



Plaj voleybolu maçı iptal edilmişti 

Türkiye saati ile bu sabah oynanması beklenen Japonya ve Çekya arasındaki plaj voleybolu maçı, vakalar sebebiyle iptal edilmişti. Çekyalı iki voleybolcunun pozitif olması sebebiyle iptal edilen maçta Çekya, hükmen mağlup sayılırken Japonya da bir üst tura atladı. 

Yorumlar (0)