Norveç'te koronavirüs aşısı olan 2 kişi öldü!

Norveç’te ABD'li Pfizer ve Alman BioNTech firmalarının geliştirdiği yeni tip koronavirüs (COVID-19) aşısının uygulandığı iki huzurevi sakini, yaşamını yitirdi. Yetkililer, can kaybı nedeninin rastlantı ya da aşıdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını araştırıyor.

DÜNYA 06.01.2021, 22:10 07.01.2021, 18:22
Norveç'te koronavirüs aşısı olan 2 kişi öldü!

Portekiz’de Pfizer/BioNTech şirketlerinin geliştirdiği aşıyı uygulatan 41 yaşında bir hemşirenin yaşamını yitirmesinin ardından, Norveç’ten de benzer bir haber geldi. Söz konusu aşıyı vurduran iki huzurevi sakininin vefat ettiği açıklandı.

Norveç İlaç Ajansı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, “5 Ocak tarihinde, aşı uygulandıktan birkaç gün sonra iki kişinin yaşamını yitirdiğine dair bilgi aldık.” ifadeleri kullanıldı.

Bahsi geçen ajansın tıbbi yöneticisi Steiner Madsen, “Vefat nedeninin aşılamadan sonra ortaya çıkmış olan bir rastlantı mı yoksa aşı mı olduğu hususunda araştırma yapmamız gerekiyor.” dedi.

Madsen, an itibarıyla genel sağlık durumu kötü olan ve ciddi hastalıklara sahip olan risk grubundaki bireylerin aşılandığını dile getirdi.

Ajans, ülkedeki ulusal enstitü ile beraber, can kayıplarının nedenini araştırıyor.

Ülkede Pfizer/BioNTech şirketlerinin geliştirdiği aşıların uygulanmasına 27 Aralık tarihinde başlamıştı.

Yorumlar (0)