Donald Trump destekçileri Kongre binasını bastı!

ABD'de Donald Trump taraftarları, güvenlik güçlerinin barikatlarını aşarak Kongre binasını bastı. Meydana gelen olaylar sebebi ile, yerel saatle 18.00'den sonra Washington'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

DÜNYA 06.01.2021, 22:40 07.01.2021, 16:26
Donald Trump destekçileri Kongre binasını bastı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington'da Donald Trump'a destek gösterisi organize eden bir grup eylemci, güvenlik güçlerinin barikatını geçerek Kongre binasına girdi. Meydana gelen olaylar sebebi ile, yerel saatle 18.00'den sonra Washington'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Başkentte, Seçiciler Kurulu oylarının sayılmakta olduğu ve 3 Kasım 2020'deki başkanlık seçimlerinin neticesinin resmileştiği Kongre oturumu sürerken, Donald Trump taraftarları da Kongre binasının dışında gösteri düzenliyor. 

Protestoculardan bir grubun, güvenlik güçlerinin barikatını geçerek Kongre binasına girmesi neticesinde, güvenlik güçlerinin biber gazlı müdahalesi ile ilgili görüntüler sosyal medya platformlarına yansıdı. 

Mike Pence, güvenlik sebebi ile Kongre binasından çıkarıldı

Diğer yandan, Arizona'daki seçim neticelerine dair itirazı değerlendiren Senato, olaylar sebebi ile oturuma ara verdi.

Senato Başkanı olarak bahsi geçen oturumu yöneten Başkan Yardımcısı Mike Pence'in ise güvenlik sebebi ile binadan tahliye edildiği öğrenildi.












 

Yorumlar (0)