Dışişleri Bakanlığı: ABD'deki gelişmelerden endişeliyiz

Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin başkenti Washington'da Trump'ın mitinginin ardından yaşanan olaylardan dolayı endişe duyulduğunu kaydetti.

GÜNDEM 06.01.2021, 23:32 08.01.2021, 08:28
Dışişleri Bakanlığı: ABD'deki gelişmelerden endişeliyiz

Amerika Birleşik Devletleri'nde Başkan Donald Trump'ın seçim neticelerini protesto etmek maksadıyla başkent Washington'da bulunan Beyaz Saray önünde gerçekleştirdiği protesto mitingine çok sayıda Cumhuriyetçi seçmen katıldı.

Mitingin ardından ise büyük kalabalıklar, Amerika Birleşik Devletleri Kongresi binasına yürüyüş gerçekleştirerek, güvenlik güçlerine rağmen kapıları kırdı ve içeriye girdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama

Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşanan olaylara ilişkin şu ifadelere yer verildi:

"ABD başkanlık seçimlerinin sonrasında meydana gelen ve bugün Kongre binasının göstericiler tarafından basılması girişimine kadar varan iç gelişmeleri büyük bir endişeyle takip ediyoruz. ABD’deki iki tarafı da sağduyu ve itidale davet ediyoruz. ABD'nin bu iç siyasi krizi olgunluk içinde çözeceğine inanıyoruz."

Türk vatandaşlarına uyarıda bulunuldu

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ABD'de bulunan Türk vatandaşlarının gösteri gerçekleştirilen yerlerden ve kalabalık ortamlardan uzak durmaları tavsiyesinde bulunuldu. 

Yorumlar (0)