Netanyahu ne duruyor ne susuyor: “Karşılık veririz” 

İsrail ve Filistin halkı arasında yapılan ateşkes yapılmasına rağmen İsrail Başbakanı Netanyahu ne duruyor ne susuyor. Binyamin Netanyahu şimdi de tehdit içerikli açıklamalarda bulundu. 

DÜNYA 21.05.2021, 17:14 22.05.2021, 18:01
Netanyahu ne duruyor ne susuyor: “Karşılık veririz” 

İsrail ablukası altında can çekişen Filistin için pek çok ülkenin birleşmesi sonucunda İsrail ve Filistin arasında ateşkes ilan edildi. Henüz birkaç saat önce ilan edilen ateşkes sayesinde Filistin semalarında konuşlanan bomba yüklü uçaklar, kendi topraklarına döndü. Filistin tarafı yaralarını sarmaya çalışırken Netanyahu’dan tehdit içerikli söylemler geldi.

Filistin kuvveti olarak bilinen Hamas Örgütü’nün zamanında İsrail’e bombalı ve füzeli saldırılar düzenlediğini ve bunun tekrar olma ihtimali olduğunu belirten Netanyahu, en ufak bir tehdit karşısında karşılık vereceklerini belirtti.



Hamas, ağır darbeler aldı

Netanyahu: “Hamas, ağır darbeler aldı. İsrail, Hamas ile arasındaki oyunu değiştirdi. Gazze Şeridi’nde bulunan Hamas’a 11 gün boyunca süren saldırılar ile güç dengesi değişti. Oyunun kurallarını baştan yazdık. Hamas ağır darbe aldı. Henüz darbenin boyunu bilinmemekle birlikte en kısa zamanda ortaya çıkacağına eminiz.”

“Yanıtsız bırakmayız”

Netanyahu: “Yeni şeyler yapıyoruz ve bu konuda oldukça cesuruz. Karadan işgal etmek isteseydik ederdik ama hava yolunun daha güvenli olduğunu düşündüm. Fakat Gazze, bize saldırırsa bunu yanıtsız bırakmayız.” 

Yorumlar (0)