NATO'ya Almanya'dan küstah 'Türkiye' çağrısı!

Almanya Parlamentosu Dışişleri Komitesi Üyesi Nils Schmid, NATO'nun, Türkiye'nin S-400 savunma sistemlerini satın almasına hızlı ve sert bir şekilde cevap vermesi gerektiğini söyledi.

DÜNYA 05.12.2019, 14:35
NATO'ya Almanya'dan küstah 'Türkiye' çağrısı!

Almanya Parlamentosu Dışişleri Komitesi Üyesi Nils Schmid, NATO'nun Ankara'nın Moskova'dan S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemlerini satın almasına cevap vermesi gerektiğini ifade ederek, "Türkiye, topraklarını savunması için başka bir yol bulması gerekiyor." diye konuştu.

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi ile ilgili konuşan Sosyal Demokrat Parti (SPD) Dış Politika Sözcüsü ve Parlamentonun Dışişleri Komitesi Üyesi Nils Schmid, "Başta bu NATO'nun sorunu hâline geldi. Bu yüzden NATO'dan güçlü bir yanıta ihtiyacımız var çünkü Rus silahların Türk topraklarına konuşlandırılması NATO'nun uyumuna tehdit teşkil ediyor" ididasında bulundu. Sosyal Demokrat Parti (SPD) Dış Politika Sözcüsü ve Parlamentonun Dışişleri Komitesi Üyesi Nils Schmid, "Bu yüzden Türkiye, topraklarını savunması için başka bir yol bulması gerekiyor." dedi.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Dış Politika Sözcüsü ve Parlamentonun Dışişleri Komitesi Üyesi Nils Schmid, "Nasıl bir yanıt verilmesi gerektiği" sorusu üzerine ise şöyle konuştu:
"Bu NATO içinde açık bir tartışma olmalı ve daha sonra belki Amerikan füze savunma sistemlerini konuşlandırmak için bir yol bulmaya çalışmalıyız."

Yorumlar (0)