NATO üyesi ülkenin tankları devreye girdi

Rusya’ya karşı Ukrayna’yı desteklemeyi sürdüren NATO üyesi ülkelerden Çekya, bir ilke imza attı ve ordu envanterindeki çok sayıda BVP-1 tipi zırhlı araç ve T-72 tipi tankı Ukrayna’ya gönderme yönünde karar aldı.

DÜNYA 05.04.2022, 21:09
NATO üyesi ülkenin tankları devreye girdi

Rusya’nın Ukrayna’yı hedef alan saldırıları sürerken, ilk defa bir ülke Ukrayna’ya tank desteğinde bulunmaya karar verdi. Çekya, ordu envanterinde yer alan ve kullanılmayan çok sayıda BVP-1 tipi zırhlı araç ve T-72 tipi tankı Ukrayna'ya gönderme yönünde karar aldı.

"Sevkiyata devam edeceğiz"

Sevkiyatı trenle gerçekleştirilecek olan zırhlı araçlar ve tanklar hakkında kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Savunma Bakanı Jana Cernochova, “Merak etmek insani bir durumdur. Ukrayna'ya ne gönderdiğimizi öğrenmek isteyenleri çok iyi anlıyorum. Üzgünüm, size daha fazlasını söylemem mümkün değil. Orada savaş büyüyor ve 'Z' işaretli katiller için hiçbir şey kolay olmayacak. Ukraynalı arkadaşlarımıza temel askeri malzemeler sevk ediyoruz. Bunu yapmayı da sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

“Bu teslimatları sürdürebileceğimize inanıyorum”

Milletvekili Ondrej Benesik ise gerçekleştirdiği açıklamada, “Çek T-72 ve BVP'lerinin teslimatlarını öğrendik. Bakan Cernochova büyük bir övgüyü sonuna kadar hak ediyor. Ukrayna ordusunun gerçek anlamla ihtiyacı olan şeyler de bunlar. Bu teslimatın süreceğine olan inancım tam." diye konuştu. 

Ukrayna'ya yönelik askeri yardımlar devam ediyor

Çekya tarafından Ukrayna’ya bugüne dek 30 bin adet tabanca, 7 bin adet tüfek, 3 bin adet makineli tüfek, yaklaşık olarak 100 adet keskin nişancı tüfeği ve yaklaşık olarak 1 milyon mermi ile 4 bini aşkın 152 mm'lik top mermisi sevk edildi. Söz konusu ülke, Ukrayna'ya 60 milyon avro tutarında askeri yardımda bulundu. 

Yorumlar (0)