NASA, Mars simülasyonlarında çalışacak adaylar arıyor 

NASA, bir yıl boyunca Mars simülasyonlarında çalışacak mürettebat üyesi aradığını duyurdu. Adaylar, 30-55 yaş arasında olmak zorunda. 

DÜNYA 08.08.2021, 16:25
NASA, Mars simülasyonlarında çalışacak adaylar arıyor 

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), bir sene boyunca Mars simülasyonlarında görev alması beklenen mürettebat üyesi alacağını duyurdu. Kurumun internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, 2022 sonbaharında başlayacak olan bir senelik simülasyon görevleri için başvuruların başladığını belirtti. 

3 Mars yüzey simülasyonunda çalışma yapılacak 

Mürettebat Sağlığı ve Performans Keşfi Analoğu konulu görevler dizisinde çalışacak olan mürettebat üyeleri, 1 sene boyunca 3 Mars yüzey simülasyonunda görev yapacak. Görev yeri ise Johnson Uzay Merkezi’nde olacak. 

Simülasyonda, Mars ve Ay’a gitmesi planlanan insanlı uzay araçlarının olası sorunları görülecek ve bunların çözümleri için uğraşılacak.  



Adaylar, 30-55 yaş arasında olmalı 

NASA, analog çalışmanın kritik bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Simülasyon görevleri, astronotların uzay görevlerine gitmeden önce karşılaşacakları zihinsel ve fiziksel zorlukları anlamamıza yardımcı olacak.” şeklinde konuştu. 

Simülasyonda görevlendirilecek olan mürettebat üyelerinin 30-55 yaşları arasında, ABD vatandaşı olan ya da ABD’de daimi oturma izni bulunan, iyi derecede İngilizce bilen, sağlıklı kişiler olması gerekiyor. 

Yorumlar (0)