Mutasyona rağmen İngiltere ile uçuşları durdurmayacaklar!

Ukrayna, mutasyona uğramış koronavirüse rağmen İngiltere ile uçuşları durdurmayacağını bildirdi. 

DÜNYA 22.12.2020, 14:33 23.12.2020, 16:07
Mutasyona rağmen İngiltere ile uçuşları durdurmayacaklar!

İngiltere'de mutasyona uğramış koronavirüsün ortaya çıkması üzerine birçok ülke önlem almıştı. Bazı ülkeler İngiltere ile uçuşları durdururken, Ukrayna'dan İngiltere ile uçuşların süreceğine dair bir açıklama geldi. 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Ukrayna Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy, İngiltere ile uçuşların durdurulmasına ilişkin bir karar verilmediğini ifade etti.

Bakan Krikliy, İngiltere ile uçuşların askıya alınmayacağını belirterek, vize koşulu olduğu için yolcu sayısının hâlihazırda kısıtlı olduğuna dikkat çekti. 

Krikliy, İngiltere'de eğitim alan Ukrayna vatandaşlarının yeni yıl tatilini evlerinde geçirebilmeleri için uçuşların süreceğini kaydetti. 

Ukrayna'nın batısında mutasyona uğramış koronavirüsle enfekte olan bir vakanın tespit edildiğini belirten Dr. Viktor Petrov, bir hastasının Çekya'ya sık sık iş ziyaretinde bulunduğu ve mutasyona uğramış koronavirüsle enfekte olduğunu ifade etti.

Dr. Petrov, Zakarpatya'da mutasyona uğramış koronavirüsün tespit edildiğine dikkat çekerek, yeni türün Hepatit C ve grip gibi hızlı bir şekilde bulaştığını aktardı. 

Ukrayna'da koronavirüs bilançosu

Ukrayna'da son bir günde 8 bin 513 vaka tespit edilirken, 14 bin 20 vaka iyileşti. Ukrayna'da son bir günde 1.038 kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Ukrayna'da son bir günde yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle 232 ölüm gerçekleşti.

Yorumlar (0)