Ayder Yaylası’nın bungalov evleri, yılbaşında rağbet görüyor!

Rize il merkezine yaklaşık 76 kilometre uzaklıkta yer alan Ayder Yaylası, yılbaşındaki 4 günlük kısıtlamayı keyifli geçirmek isteyenlerin adresi oldu. Yaylada bulunan bungalov evleri, seyahat planlarının parçası haline geldi!

SEYAHAT 22.12.2020, 14:32 23.12.2020, 16:07
Ayder Yaylası’nın bungalov evleri, yılbaşında rağbet görüyor!

Ülkemizde Koronavirüs salgını tedbirleri doğrultusunda, yılbaşı haftasında 4 günlük bir sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Kısıtlamayı evde sıkılarak geçirmek istemeyenler, seyahat planları yapmaya başladı bile. Doğayla bütünleşerek 4 günü geçirmek isteyenler, Rize’ye yaklaşık 1 saat 28 dakikalık bir mesafede bulunan Ayder Yaylası’na planlarını yapıyor!



Yaylada yer alan bungalov evleri, tatilcilerin vazgeçilmez noktalarından bir tanesi oldu. Kaplıca otelleri ve bungalov evleri, rekor sayıda ziyaretçi almaya hazırlanıyor! Çamlıhemşin’de bulunan lüks bungalov evlerinin gecelik fiyatı, çift kişi olarak 1.000-2.000 TL arasında değişiyor. Yaylada bulunan ahşap kaplıca otellerde konaklamak isteyenlerden ise, 4 gün için çift olarak 3.000 TL civarında bir paket fiyat sunuluyor.

Bungalov evlerinin tercih sebepleri arasında; doğayla iç içe olmak ve temas ortamının azalması öne çıkıyor. Muhteşem doğa manzarası, temiz hava ve keyifli vakit, bungalov evlere tercihi yönlendiriliyor. Yapılan açıklamaya göre rezervasyon oranı yüzde 80’lere ulaştı bile.
 

Termal oteller de ilgi görüyor


Vatandaşlar; Koronavirüs salgınına karşı vücutlarını dirençli tutmak amacıyla, yılbaşı tatilleri için termal otellere de yöneliyor. Rize merkezine 56 km uzaklıkta bulunan İkizdere’de bunan Ilıca köyü, termal otelleriyle ziyaretçilerini bekliyor. 

Bölgede termal su, 260 metre derinlikten 72 derece sıcaklıkla yüzeye çıkıyor. Ayrıca granit ve taşlara teması ile litresinde 4561 mineral oranına ulaşıyor. Yılbaşına otellerde konaklamak isteyenler, seyahat izin belgesi niteliğinde yer alan rezervasyon formunu doldurmak durumunda.
 

Yorumlar (0)