Mogherini'den "Türkiye ve doğalgaz" açıklaması!

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerine ilişkin 'yaptırım' açıklamasında bulundu.

DÜNYA 11.11.2019, 18:57
Mogherini'den "Türkiye ve doğalgaz" açıklaması!

Mogherini, Brüksel'deki AB Dış İlişkiler Konseyi Toplantısı sonrası gerçekleştirdiği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

Mogherini, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerine karşı "kısıtlayıcı tedbirler kapsamında kabul edilen çerçeve belge" sonrası, kısıtlayıcı önlem alacakları kişi ve kurumlar üzerinde çalışabileceklerini söyledi.

Atılacak adımlar hakkında konuşan Mogherini, "AB, tedbir listesine alınacak kişi ve kurumları belirleyebilir. Bunun yapılıp yapılmayacağına ve ne zaman olacağına ise bakacağız." ifadelerini kullandı.

AB vatandaşı DEAŞ'lıların iadesi

Mogherini, Irak ve Suriye'de savaşan AB vatandaşı DEAŞ'lıların vatandaşı oldukları ülkelere iade edilmesiyle ilgili, "Bu konu, AB üyesi devletlerin yetki alanına giriyor. Her üyenin bununla başa çıkmak için farklı mevzuatı var. AB düzeyinde ise bu konuyla ilgilenmek için ne yetkimiz ne de arzumuz var. Öte yandan, bundan yaklaşık bir yıl önce AB olarak, üye devletlere koordinasyon konusunda yardımcı olabileceğimizi iletmiştim." yorumunu yaptı.

Mogherini, "Her ne kadar İran nükleer anlaşmasının korunması gittikçe zorlaşsa da bu anlaşma güvenliğimiz için kritik önemde. Anlaşmanın tam olarak uygulanması için çabalarımızı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)