Miçotakis'ten Zelenskiy'e telefon: Yakında oradayım

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefonda görüşen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, yakın dönemde Ukrayna'yı ziyaret edeceğini belirtti. İşte görüşmeden detaylar...

DÜNYA 30.12.2022, 20:32 01.01.2023, 10:12 Hakan Öksüz
Miçotakis'ten Zelenskiy'e telefon: Yakında oradayım

Edinilen bilgilere göre Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'i telefonla aradı. Ukrayna halkına yeni yıl dileklerini ileten Miçotakis, Yunanistan'ın Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğini kaydetti.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in, yakında Ukrayna'ya bir ziyaret gerçekleştireceği ve bunu da Zelenskiy'e ilettiği belirtildi. Konuşmada "Ukrayna'ya yardım" konusunun da görüşüldüğü ifade edildi. 

Ukrayna'ya yardım karşılığında Almanya'dan zırhlı araç istemişlerdi

31 Mayıs'ta Brüksel'de gerçekleştirilen Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nde Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile buluşan Miçotakis, Ukrayna'ya yapılabilecek yardımlardan söz etmişti. Olaf Scholz, "Yunanistan, BMP-1 tipi zırhlı araçlarını Ukrayna'ya gönderebilir." demişti. Bunun karşılığında Almanya'ya bir şart koşan Yunanistan, "Marder" tipi zırhlı araçları istemişti. Bu pazarlık, Yunanistan'da tepkilere yol açmıştı.

Yorumlar (0)