Merkel'den Türkiye'ye silah ambargosu açıklaması!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'ye yönelik silah ambargosu talebine ilişkin açıklamada bulundu. Merkel, konunun Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) ve Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yeni yönetimi ile koordinasyon halinde ele alınması hususunda fikir birliği sağlandığını ifade etti. 

DÜNYA 11.12.2020, 14:50
Merkel'den Türkiye'ye silah ambargosu açıklaması!

Türkiye'ye ilişkin yaptırım kararı çıkmayan Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nin bitiminde ülke başkanları tarafından gazetecilere açıklamada bulunuldu. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlıkları esnasında Türkiye ile daha iyi ilişkiler kurabilmek için çaba harcadıklarını söyledi. 

Almanya Başbakanı Merkel, Mart ayında gerçekleştirilecek Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi için Josep Borrell'e görev verdiklerini ifade etti.

Merkel, Borrell'in Türkiye ile ilişkiler konusunda bir rapor hazırlayacağını belirterek, Dağlık Karabağ ile Libya'ya da raporda yer verileceğini söyledi.

Türkiye'ye silah ambargosu

Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) tarafından Türkiye'ye yönelik silah ambargosu talep edilmişti.

Merkel, Türkiye'ye yönelik silah ihracatının Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) ve Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yeni yönetimi ile koordinasyon halinde ele alınması hususunda fikir birliği sağlandığını ifade etti.

Macron: Türkiye ile diyalog kurmaya açığız

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırım istediği kabul edilmedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avrupa Birliği'nin (AB) istikrarsızlaştırıcı faaliyetleri artık hiçbir şekilde onaylamayacağını belirtti.

Macron, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye ile diyalog kurma konusunda açık olduğunu ifade etti. 

Michel: Türkiye ile göç konusunda iş birliği istiyoruz

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Türkiye ile göç meselesinde daha fazla iş birliği sağlamaya hazır olduklarını kaydetti.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Michel, Türkiye ile bu konuda sağlam bir iş birliği talep ettiklerini söyledi.

Yorumlar (0)