Mahsa Amini'nin adli tıp raporu açıklandı

İran’da başörtüsü kurallarına uymadığı için gözaltına alınan, ardından şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin adli tıp raporu açıklandı. Raporda Amini’nin şiddet sebebiyle değil, hastalıktan dolayı öldüğü vurgulandı. 

DÜNYA 07.10.2022, 15:34 07.10.2022, 15:37
Mahsa Amini'nin adli tıp raporu açıklandı

İran’da başörtüsü kurallarına tam olarak uymadığı için polis ekipleri tarafından gözaltına alınan, ardından da şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini gündemdeki yerini koruyor. Amini’nin ölümüne ilişkin İran Adli Tıp Kurumu’ndan günlerdir beklenen açıklama geldi. Genç kızın ölüm sebebini açıklayan Adli Tıp Kurumu, Amini’nin uzuvlarına ya da başına darbe almadığını, beyin hipoksisinin doğurduğu çoklu organ yetmezliği sebebiyle yaşamını yitirdiğini duyurdu. 

Amini’nin 8 yaşındayken operasyon geçirdiği açıklandı

Öte yandan 22 yaşındaki Amini’nin 8 yaşındayken beyin ameliyatı geçirdiği ve buna bağlı olarak beynin hipotalamus ile hipofiz bezinde tiroid ve adrenalin bozukluğu olduğu ifade edildi. Genç kızın bu rahatsızlığı sebebiyle levotiroksin, desmopresin ve hidrokortizon ilaçları kullandığı bildirildi. Amini’nin bu hastalıkları sebebiyle gözaltında rahatsızlandığı, ardından da hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Aile üyeleri, açıklanan adli tıp raporuna tepki gösterdi

Amini’nin ailesi ise çıkan adli tıp raporuna tepki gösterdi. Kızlarının hiçbir sağlık problemi olmadığını dile getiren aile üyeleri, Amini’nin polis ekipleri tarafından darp edilerek öldürüldüğünü öne sürdüler. Öte yandan Amini’nin şüpheli ölümü sonrası ülkedeki karışıklık da devam ediyor. Genç kızın polisler tarafından öldürüldüğünü savunan eylemciler, pek çok şehirde protesto gösterileri düzenleyerek İran hükümetine tepkilerini dile getiriyorlar.

Yorumlar (0)