Macron, Türkiye'nin Libya'daki ilerleyişine izin vermeyecekmiş (!)

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'nin Libya'daki ilerleyişine müsaade etmeyeceğini ifade etti.

DÜNYA 23.06.2020, 10:29
Macron, Türkiye'nin Libya'daki ilerleyişine izin vermeyecekmiş (!)

Türkiye destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Libya’da gücüne güç katarken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Libya'da darbeci Halife Hafter'den yana olan tavrını sürdürüyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Tunuslu mevkidaşı Kays Said ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, Türkiye'nin Libya'daki etkinliğidnen rahatsız olduğunu gösterdi. 

Macron, Libya'da Fayiz es-Serrac liderliğindeki Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) destek veren Türkiye'nin  "tehlikeli bir oyun" oynadığını ifade ederek küstah bir açıklamada bulundu.

Fransız lider, Türkiye'nin ülkede oldukça riskli bir oyun oynadığı, ayrıca bunun Berlin Konferansı'ndaki bütün taahhütlere ters düştüğü gibi düşüncelerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a söylediğini anlattı.

Türkiye'nin Libya'daki ilerleyişine müsaade etmeyeceğini ileri süren Macron, Türkiye yönelik tutumunun daha sert olacağını ifade etti. 

Macron, yaptığı açıklamaların ardından, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Libya için acil ateşkes talep ettiğini kaydetti.

Yorumlar (0)