İşte Atakan Arslan'ın katilleri için istenen ceza!

Diyarbakır'da karşısına çıkmaya yürekleri yetmeyecek dağ gibi polis memurunu (Atakan Arslan) kalleşçe vurarak şehit eden alçaklar hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi.

GÜNDEM 23.06.2020, 10:44
İşte Atakan Arslan'ın katilleri için istenen ceza!

Diyarbakır'da kahraman polis memuru Atakan Arslan'ın kahpece ve korkakça şehit edildiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma neticelendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Atakan Arslan'ın şehit edildiği saldırıda tetiği çeken ve yakalandığında polislere jiletle saldıran tutuklu Muhammed Emin Cura (haberin geri kalan kısmında M. Emin Cura olarak anılacaktır) ve diğer silahın tetiğini çeken Ferit Aytekin ile iki haine yardım eden 4 sanık hakkında hazırlanan iddianame, 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede olay anlatıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yiğit polis memuru Atakan Arslan'ın şehit olduğu saldırı şu şekilde anlatıldı:

"30 Mayıs'ta şehit polis memuru Atakan Arslan'ın da aralarında bulunduğu görevli polis ekibi, 5 Nisan Mahallesi'nde M. Emin Cura, Ferit Aytekin ve Mehmet Aydın'ı şüpheli hareketlerinden dolayı takibe aldı.

Ferit Aytekin ve M. Emin Cura, Atakan Arslan'ın önünden geçtikten bir süre sonra üzerlerinde bulunan ruhsatsız tabancaları birbirlerine vererek değiştirdiler. Bunun üzerine Atakan Arslan "dur polis" ihtarında bulundu.

Mehmet Aydın, Ferit Aytekin ve M. Emin Cura'nın kaçmaya başlaması üzerine kahraman polis memuru Atakan Arslan kovalamaya başladı ve 3 şüpheliyi girdikleri sokakta yakaladı."

Şüphelilere zarar vermek istemeyen kahraman polis memuru Atakan Arslan, ikinci bir dur ihtarına uyabileceklerini düşünerek ateş etmeyince hainler tarafından ruhsatsız tabancalarla defalarca ateş edilerek vurulmuştu.

Ağır yaralanan polis memuru Atakan Arslan, kaldırıldığını hastanede şehit olmuştu.

Cura delilleri yok etmek istedi

İddianamede, hain M. Emin Cura'nın olaydan sonra aynı mahallede bekâr evi olarak kullandıkları bir eve gittiği, saldırıda kullandığı silahı A.K.'ye vererek "Bu silahı kaybedin, beni de bu beladan kurtarın." dediği ve sonrasında S.T.'nin tişörtünü giyerek kendi tişörtünü de S.T.'ye vererek elini yüzünü yıkadıktan sonra evden ayrıldığı anlatıldı.

Şüpheli S.T.'nin, katil zanlısı M. Emin Cura'ya tişörtünü vererek, onun tişörtünü de kendisi alarak suç delillerini gizleme veya yok etmek kastıyla hareket ettiği vurgulanan iddianamede, şüpheliler A.K. ve M.E.'nin de polis cinayetinde kullanılan silahı siyah poşete koyarak gece polise silah bulduklarına dair ihbarda bulunduğu, yapılan inceleme sonucunda Atakan Arslan'ı öldüren silah ile aynı silah olduğunun anlaşıldığı belirtildi.

M. Emin Cura'nın silahından çıktı

İddianamede uzmanlık raporu da yer aldı. Olay yerinde bulunan kovan ve deforme olan merminin M. Emin Cura tarafından olayda kullanılan silahtan atıldığı tespit edildi.

Suçu birbirlerine attılar

İddianamede, M. Emin Cura ve Ferit Aytekin'in ifadelerinde suçu birbirine attığını, savunmalarına itibar edilmediği ve suçtan kurtulmaya yönelik beyanlarının hayatın olağan akışına uygun olmadığı ifade edildi.

Öldürmek kastıyla ateş etti

İddianamenin değerlendirme ve sonuç kısmında ise zanlı M. Emin Cura'nın yakalanmamak için, vazifesi gereği ihtarda bulunan polis memurunun hayati bölgelerine hedef alarak öldürmek kastıyla ateş ettiği vurgulandı.

Ferit Aytekin de silah doğrulttu

İddianamenin değerlendirme ve sonuç bölümünde zanlılardan Ferit Aytekin'in ise M. Emin Cura'ya "geldi geldi" diye bağırarak ve üzerindeki silahı polis memuru Atakan Arslan'a doğrultarak M. Emin Cura'nın eylemine asli fail olarak iştirak ettiği kaydedildi.

Mehmet Aydın polisi yanıltmak istedi

İddianamede zanlı Mehmet Aydın'ın ise ihtar sırasında şüphelilerin yanında yer aldığı, ihtardan sonra onlara cesaret vererek ve polislerin takibini akamete uğratmak için farklı yöne kaçarak zanlıların eylemine yardım ettiği belirtildi.

Sonuç

Biyolojik inceleme raporları dışında tüm delillerin toplandığının vurgulandığı iddianamenin sonuç bölümünde zanlıların üzerlerine atılı suçları işlediklerine yönelik yeterli şüphenin oluştuğu ifade edildi.

Olayda kullanılan 2 silahın zanlılar M. Emin Cura ve Ferit Aytekin'in olay öncesinde 2 kez el değiştirdiğinin sabit olduğu ve bu nedenle biyolojik inceleme raporlarının suçun sübutuna etki edecek nitelikte olmadığının belirtildiği iddianamede, raporların mahkeme aşamasında da alınabileceği ve bu nedenle şüphelilerin cezalandırılmalarına karar verilmesi gerektiği bildirildi.

Polis katilleri için ne isteniyor?

M. Emir Cura ve Ferit Aytekin'e, "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis;

Mehmet Aydın'a "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme" suçuna "yardım etme" suçuyla 15 yıldan 20 yıla kadar hapis;

Olaydan sonra zanlılara yardım eden A.K. ve M.E.'ye, "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" ile "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma" suçlarından 1 yıl 6 aydan 8 yıla kadar hapis;

S.T hakkında ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Yorumlar (0)