Polisi şehit eden hain, ağzından çıkardığı jiletle yine saldırdı!

Diyarbakır'da polis memuru Atakan Arslan'ı şehit eden katil zanlısı, gözaltında olduğu sırada ağzından çıkardığı jiletle polise saldırdı.

GÜNDEM 01.06.2020, 12:24
Polisi şehit eden hain, ağzından çıkardığı jiletle yine saldırdı!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı 5 Nisan Mahallesi 718 Sokak'ta gerçekleşen olayda, devriye gezen polis ekibi, belinde tabanca ile yürüyen M.E.C.'yi kimlik kontrolü yapmak üzere durdurmaya çalıştı. Fakat M.E.C. belinde bulunan tabancayı çekerek polislere ateş açtı.

Sırtından yaralanan polis memuru Atakan Arslan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 

Diyarbakır Valiliği, Atakan Arslan'ı şehit eden M.E.C.'nin sosyal medya platformlarında yayılan görüntülerine ilişkin açıklama yaptı. 

Açıklamada, hain saldırının faili M.E.C.'nin, yakalanmasının ardından ilgili adli birime ulaştırılmak amacıyla elleri önden kelepçelenerek ekip aracına bindirildiği kaydedildi. 

Söz konusu şahsın, araç seyir halindeyken ağzından çıkardığı jilet ile görevli personele saldırıda bulunduğu ve tehditler savurduğu, bunun üzerine görevliler tarafından artan oranda maddi kuvvet uygulanarak jiletin koruma altına alındığı bildirildi.

İlgili adli birime ulaştırılan M.E.C.'nin ekip aracında ağzından jilet çıkarmasıyla oluşan şüphe sebebiyle, kendisinin ve görevlilerin güvenliğini sağlamak amacıyla daha ayrıntılı arama yapılması için harekete geçildiği ancak M.E.C'nin  direndiği belirtildi. 

Açıklamada, orantılı güç kullanılarak M.E.C.'nin kıyafetlerinin çıkartıldığı ve iç çamaşırının bel bölümünde bulunan lastik kısmında bir jiletin daha bulunduğu kaydedildi. 

Yapılan tüm işlemler ile adli inceleme için koruma altına alınan kesici aletlerin yakalama, arama tutanağında bulunduğu aktarılan açıklamada, sosyal medya platformlarında paylaşılan görüntünün üst arama işlemi sırasında çekildiği ve konuya ilişkin idari tahkikatın hemen başlatıldığı ifade edildi.

Yorumlar (0)