Macron'dan Erdoğan açıklaması

Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fikir ayrılıkları olsa da konuşmaları ve bunu sürdürmeleri gerektiğini dile getirdi.

DÜNYA 11.06.2021, 00:19 11.06.2021, 17:24
Macron'dan Erdoğan açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Elysee Sarayı'nda gerçekleştirdiği basın toplantısında, NATO Liderler Zirvesi çerçevesinde kendisinin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşme yapmayı istediğini belirterek, "Bu çok iyi bir şey. Birbirimizi görmeye ihtiyacımız var." ifadesini kullandı.

"Birbirimizle konuşmalıyız"

Erdoğan ile derin fikir ayrılıklarının söz konusu olduğunu kaydeden Macron, "Fikir ayrılıklarımız olsa da birbirimizle konuşmalıyız ve konuşmayı sürdürmeliyiz." sözlerini sarf etti. 

Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Dağlık Karabağ, Libya, NATO, Suriye ve Fransa'nın radikal İslamcılık ile mücadelesini görüşmeyi dilediğini söyledi. 

"İslam dinini hedef almıyoruz"

Erdoğan'a radikal İslamcılıkla mücadelenin asla İslam dinini hedef tahtasına koymadığını anlatacağını sözlerine ekleyen Macron, Erdoğan ile gerçekleştirilebilecek iş birliği alanlarını da konuşacağını söyledi.

Macron, gazetecilik ve insan haklarına dair hususlara ve ikili ilişkilere her daim açık olduğunu, baş başa görüşmelerde açık bir şekilde konuştuğunu ve kamuoyuna karşı da bunu yaptığını vurguladı.

Yorumlar (0)