Lukaşenko'dan Rusya'ya destek mesajı: Biz kardeş ülkeleriz!

Rusya'yı açıkça destekleyen tek ülkenin kendileri olduğunu belirten Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, "Batılı ülkeler bizi eleştirse de desteğimizi sürdüreceğiz. Biz iki kardeş ülkeyiz." yorumunda bulundu.

DÜNYA 04.07.2022, 13:41 04.07.2022, 17:48 Hakan Öksüz
Lukaşenko'dan Rusya'ya destek mesajı: Biz kardeş ülkeleriz!

İkinci Dünya Savaşı'nda Hitler'in göz diktiği yerlerden biri olan Belarus'un başkenti Minsk, 4 Temmuz 1944'de Alman işgalinden kurtarılmıştı. Minsk'in işgalden kurtuluşu, ülke genelinde düzenlenen kutlamalarla anılıyor. Başkent Minsk'in kurtuluşuyla ilgili bir törene katılan Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, dünya siyasetindeki konumlarını açıkladı.

"Rusya'yı açık biçimde destekliyoruz"

Rusya'ya desek veren tek ülkenin Belarus olduğua değinen Aleksandr Lukaşenko, "Gerçek şu ki Rusya'yı açık biçimde destekliyoruz. Batılı ülkelerden gelen baskı, bu tutumumuzu değiştirmedi. En az 50 ülke, Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rusya'ya karşı çıkıyor. Fiilen Ukrayna'yı destekliyorlar. Yolladıkları silahları ve para yardımlarını görüyorsunuz. Bazı devlet başkanları, Rusya'ya verdiğimiz destek için bizi eleştiriyor. Bizim Rusya Federasyonu ile bağlarımız oldukça kuvvetli. Rusya'ya verdiğimiz destekten baskılar karşısında vazgeçecek değiliz." dedi.

"Suçlanmaya devam edeceğimizi biliyorum"

Rusya ile Belarus'un kardeş ülkeler olduğunu hatırlatan Lukaşenko, "İki ülkenin ulusu da birbirini seviyor. Zaten aynı kökenden geliyoruz. İkinci Dünya Savaşı'nda Nazilere karşı Rusya'yı destekledik. Bugün de aynı desteği vermeye devam ediyoruz. Rus halkı, Batılı ülkelerin basın organları tarafından iftiraya uğruyor. Propagandalar karşısında haksızlığa uğrayan Rusya'ya destek vermenin neresi kötü? Suçlanmaya devam edeceğimizi biliyorum. Buna rağmen Rusya'ya destek vermekten vazgeçemeyeceğimize de beyan ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ukrayna-Rusya savaşında son durum!

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş, 4 ayı aşkın süredir devam ediyor. Ukrayna son olarak Yılan Adası'nda yeniden hakimiyet sağlamıştı. Rusya ise Ukrayna'ya ait olan Lisiçanks kentini ele geçirmişti. Çatışmalar, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde şiddetlendi. Savaş nedeniyle sivil yerleşim bölgelerine düşen bombalar, can kayıplarına yol açmaya devam ediyor. 

Ukrayna'dan çıkartılamayan milyonlarca tonluk tahıl, depolarda bekletilmeye devam ediyor. Bir koridor oluşturarak tahılın ihraç edilmesi durumunda gıda krizinin önemli ölçüde çözüme kavuşabileceği söyleniyor.

Yorumlar (0)