Rusya duyurdu: Ukrayna’nın Lisiçanks kentini ele geçirdik

Ukrayna’nın Lisiçanks şehrinin tamamen ele geçirildiğini duyuran Rusya Savunma Bakanı Şoygu, “Rus kuvvetleri, Lisiçanks kenti ile Belaya Gora, Maloryazantseve, Novodrujesk ve Belogorivka yerleşim yerlerinde kontrolü sağladı” dedi.

DÜNYA 04.07.2022, 09:45 04.07.2022, 15:51
Rusya duyurdu: Ukrayna’nın Lisiçanks kentini ele geçirdik

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın kenti Lisiçanks’ta tam kontrol sağladığını açıkladı.

Şoygu, Putin’e yazılı açıklama verdi

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan yazılı bildirimde, Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus güçlerinin Ukrayna’daki faaliyetlerine dair Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bilgi verdi.

Rus kuvvetlerinin Ukrayna’nın kenti olan Luhansk’ta ilerlemeye devam ettiğini söyleyen Şoygu, “Lisiçansk şehri ile Belaya Gora, Maloryazantseve, Novodrujesk ve Belogorivka yerleşim bölgeleri tamamıyla kontrol altına alındı” şeklinde ifade etti.

Rus kuvvetlerinin ilerlemeyi sürdürdüğünü dile getiren Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, “Bilıgorevka, Zolotorivka ve Verhnekaminka yerleşim bölgelerinin kontrolü sağlandı” diye konuştu.

Rusya’dan yeni iddia: “Mühimmatın yüzde 60’ını kaybettiler”

Ukrayna kuvvetlerinin tüm bölgelerde kayıplar verdiğini ifade eden Konaşenkov, Donetsk kentindeki Maryinka yerleşim alanlarında Ukrayna güçlerinin, teçhizat ve asker miktarının takribi yüzde 60’ını kaybettiğini iddia etti.

Konaşenkov, Rus silahlı kuvvetlerinin, Ukrayna'da bulunan askeri güçlere karşı saldırılarını sürdürdüğünü söyleyerek, “Harkiv civarında 15 askeri teçhizat ve ortalama 100 Ukraynalı asker yüksek hassasiyetli silahla yok edildi” dedi.

Konaşenkov, "Mıkoliv şehrinde yabancı paralı askerlerin yer aldığı bölge Rusya silahlı güçleri tarafından vuruldu. Saldırıda, ortalama 120 yabancı asker imha edildi" ifadesinde bulundu.

Rusya, Ukrayna’nın kaybettiği cephanelik sayısını açıkladı

Konaşenkov, son 24 saat içerisinde Donetsk kentinde Ukrayna ordusuna ait olan 7 cephane deposu ve 10 yönetim merkezinin yok edildiğini söyleyerek, "Rus taktik ve hava muharebe kuvvetleri, Ukrayna güçlerine ait askerleri, mühimmat deposu ve 32 yönetim merkezini vurdu" dedi.

10 insansız hava aracı ve 2 adet “Su-25” savaş uçağının düşürüldüğünü dile getiren Konaşenkov, “Ukrayna'da bu zamana gelene kadar 3 bin 979 özel askeri araç, 3 bin 78 obüs ve havan topu, 704 çok namlulu roketatar, 353 hava savunma füze sistemi ve zırhlı araç, 1440 insansız hava aracı, 134 helikopter, 229 uçak ile 3 bin 893 tank yok edildi” şeklinde ifade etti.

Ukrayna, Rusya’nın iki kentini vurdu

Ukrayna güçlerinin, Rusya’nın Kursk ve Belgorod şehirlerindeki sivillerin hayatını sürdürdüğü mahallelere saldırdığını açıklayan Konaşenkov, “"Tu-143 Reys" insansız hava araçları, "Toçka-U" balistik füzeleri ile gece yarısı kentlerimize saldırılar gerçekleştirildi” dedi.

Konaşenkov, saldırıya uğrayan şehirlerde askeri güçlerin yer almadığına dikkat çekerek, "Gerçekleştirilen bu füze saldırısı, sivillere karşı bilinerek yapıldı. Rus şehirlerindeki siviller vuruldu” ifadelerini kullandı.

Ukrayna güçleri tarafından atılan füzelerin Rus hava savunması sayesinde havada imha edildiğini söyleyen Konaşenkov, "Saldırı anında füzeleri durdurduk. Ancak havada imha edilen bir füzenin parçası, sivillerin bulunduğu evin üstüne düştü" şeklinde konuştu.

Bunun yanı sıra Konaşenkov, "Rusya’nın Kursk kendine fırlatılan 2 Tu-143 Reys insansız hava aracı da imha edildi" dedi.

Saldırılarda ölü ve yaralılar var

Yaşanan saldırı sonrasında açıklama yapan Belgorod Bölge Valisi Vyaçeslav Gladkov, “Bölgede bulunan 40 ev hasar aldı, 4 kişi yaralanırken 4 kişi ise yaşamını yitirdi” şeklinde ifade etti.

Yorumlar (0)