Rusya-Ukrayna sınırında peş peşe patlamalar!

Rusya tarafından Ukrayna'daki sivil yerleşim bölgelerine yapılan saldırılar devam ediyor. Sınır kenti olan Belgorod'da çok sayıda bombanın peş peşe patladığı kaydedildi. Patlamalarda en az 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 4 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

DÜNYA 03.07.2022, 11:16 04.07.2022, 09:50 Hakan Öksüz
Rusya-Ukrayna sınırında peş peşe patlamalar!

Rusya ile Ukrayna sınırında bulunan Belgorod kenti, yaşanan şiddetli patlamalarla sarsıldı. Ukrayna'nın kuzeydoğusunda yer alan kentte duyulan patlama sesleri üzerine Belgorod Bölge Valisi Vyacheslav Gladkov açıklamada bulundu. Saldırılar sonucunda yaşamını yitiren ve yaralanan kişilerin olduğunu kaydeden Gladkov, bazı binaların hasar gördüğünü kaydetti.

Vali: Gladkov: "10 yaşındaki bir çocuk da yaralandı"

Patlamalar sonrası alarma geçtiklerini aktaran Vyacheslav Gladkov, "Yaşanan patlamalarda 11'den fazla apartman ve 39 konutta hasar meydana geldi. 5 ev yıkıldı. En acısı ise yaşanan can kayıpları oldu. İlk belirlemelere göre 3 kişi öldü. Yaralanan 4 kişiden 2'sinin tedavisi hastanede sürüyor. Patlamalar nedeniyle 10 yaşındaki bir çocuk da yaralandı. Sağlık ekipleri, yaralılara müdahale etmek için seferber oldu." dedi.

Sivil kayıplar artıyor!

Belgorod Bölge Valisi Vyacheslav Gladkov, patlamaların nedeninin, devreye giren hava savunma sistemleri olabileceğini belirtti. 

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, bölgedeki halkın diken üstünde yaşamasına neden oluyor. Önceki günlerde bir alışveriş merkezi ve sivillerle dolu bir binanın Rusya tarafından vurulması, Belgorod kentinde yaşayan vatandaşları tedirgin ediyor.

Odessa ve Mikolayiv'deki saldırılarda 21 kişi ölmüştü

Dün sabah saatlerinde Mikolayiv kenti ile Odessa'da yaşanan saldırılar, 21 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Kentte sirenler çalmış ve Mikolayiv Belediye Başkanı Aleksandır Senkevich, vatandaşların sığınaklardan çıkmaması gerektiğini aktarmıştı.

Odessa bölgesinde yer alan Bilhorod-Dnistrovskyi'deki bir bina ile dinlenme tesisinin Rus füzeleri tarafından vurulması, katliama yol açmıştı. Odessa Bölgesel Yönetimi Sözcüsü Serhiy Bratchuk, 21 kişinin öldüğünü ve bunlardan birinin 12 yaşındaki bir çocuk olduğunu söylemişti.

Yorumlar (0)