Lübnan yine karıştı! Onlarca kişi hastanelik oldu

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta güvenlik güçleri ile protestocular arasında arbede çıktı. Onlarca kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

DÜNYA 16.12.2019, 10:22
Lübnan yine karıştı! Onlarca kişi hastanelik oldu

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un göbeğinde bulunan Şehitler Meydanı'nda akşam saatlerinden itibaren bir araya gelen binlerce protestocu, 29 Ekim günü istifa eden hükümetin yerine gelecek yeni kabineyi oluşturma görevini vermek üzere Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın parlamenterler ile yarın yapacağı tahmin edilen protestoculara tepki gösterdi. 

Protestocuların, ilerleyen saatlerde parlamento binasına yürümek istemesinin ardından gece yarısına kadar devam eden bir arbede çıktı. 

Havai fişekler ve taşlarla karşılık verildi

Güvenlik güçleri, protestoculara göz yaşartıcı gaz bombaları ile müdahale etti. Bunun üzerine protestocular, havai fişekler ve taşlarla karşılık verdi.

Lübnan Sivil Savunma Birimleri, Şehitler Meydanı'ndaki olaylarda yaralanan 72 kişiye müdahale ettiklerini ve 20'sini hastanelere sevk ettiklerini bildirdi. 

Barışçıl protestoculara şiddetten uzak durmaları çağrısı yapıldı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta dün gece protestocular ile güvenlik güçleri arasında gerginlik çıktı. Onlarca kişinin hastaneye kaldırıldığı ifade edildi. 

İç Güvenlik Güçleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, barışçıl protestocular arasına karışan bazı kişilerin bir buçuk saat boyunca taşlarla saldırmalarına rağmen sabır gösterildiği kaydedildi. 

Açıklamada, güvenlik personelinin yaralanmasına yol açan taşlı saldırıların ardından göz yaşartıcı gaz bombalarıyla müdahale emrinin verildiği bildirildi. Ayrıca, barışçıl protestoculara şiddetten uzak durmaları uyarısında bulunuldu. 

İçişleri Bakanı Raya el-Hasan, barışçıl protestocuların arasına karışan bazı kişilerin, şiddetin boyutunun artmasına neden oldukları aktarıldı.
 

Yorumlar (0)