Sosyal medyada en çok vakit geçiren ülke!

Türkiye 2 saat 46 dakikasını sosyal medyada geçirdi. Dünyada en çok sosyal medyada vakit öldüren ülke ise 4 saat 12 dakika ile Filipinler oldu. En az vakit geçirenler ise 36 dakika ile Japonlar.

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.12.2019, 10:28
Sosyal medyada en çok vakit geçiren ülke!

2019 yılı verilerine göre Türklerin günlük sosyal medyada harcadığı süre 2 saat 46 dakika olurken, Filipinler 4 saat 12 dakika ile dünyada en çok sosyal medyada vakit geçiren ülke oldu.

Sosyal medya gündem belirlemede çok etkin

Medya takibi kurumu Ajans Press, sosyal medya ile ilgili basına yansıyan haber sayılarını inceledi.

Bu yıl sosyal medya ile alakalı basına 131 bin 791 haber yansıdığı belirlendi.

Böylelikle sosyal medyanın Türkiye’nin gündeminde yoğun olarak konuşulduğu görülürken, sosyal medya üzerinden yayılan başlıkların da gündem belirlemede hayli etkin olduğu saptandı.

En çok vakit geçiren 3 ülke

We Are Social verilerinden elde edilen bilgilere göre, Türkiye’nin sosyal medyada harcadığı günlük süre 2 saat 46 dakika. Listede birçok ülke bulunuyor. Filipinler'in 4 saat 12 dakika ile sosyal medyada en çok vakit geçiren ülke olduğu kayıtlarda yerini aldı. Sosyal medyada en çok vakit geçirip ilk 3’e giren ülkeler ise 3 saat 34 dakika ile Brezilya, 3 saat 31 dakika ile de Kolombiya.

En az vakit geçiren ülke

Sosyal medyada günlük en az süre geçiren ülke ise Japonya. Japonların sosyal medyada geçirdikleri süre sadece 36 dakika.

Yorumlar (0)