Londra'da tarihi gün! Kraliçe Elizabeth'e veda için Londra'ya akın var...

Kraliçe 2. Elizabeth'in naaşı bugün eşi Prens Philip'in yanına defnedilerek son yolculuğuna uğurlanacak. Kraliçe’nin tabutu bugün sabah saatlerinde ziyarete kapatılacak. Saatlerce kuyruklarda bekleyen İngilizler, Kraliçe'ye veda etmek için bugün son görevlerini yerine getirecekler. Cenazeye katılmak için gelen dünya liderleri de Kraliçe'nin cenaze töreninde hazır bulunacak.

DÜNYA 19.09.2022, 08:50 19.09.2022, 17:06
Londra'da tarihi gün! Kraliçe Elizabeth'e veda için Londra'ya akın var...

Bir yanda halk, Bir yandan dünya liderleri... Kraliçe 2. Elizabeth'e son veda için Londra'ya akın var.

Halk sokakta

Kraliçe'nin naaşını görmek isteyen insanların oluşturduğu kuyruklar, başkentte uzadıkça uzadı. Hükümet, "kapasite doldu, artık gelmeyin" dese de halk sokakta.

Bazıları çiçek bırakıyor, bazıları ise saatler süren kuyrukları beklemeye razı olarak Westminter'a Hall'e giriş yapıp Kraliçe'ye veda ediyor. 

Londra'dan gelen manzaralar günlerdir bu şekilde...

Cenazenin ziyarete kapanmasına az bir süre kala, başkent sokaklarındaki kalabalık artmaya başladı.

Liderler Londra'ya akın ediyor

Bir de devlet liderleri var. Kraliçe'nin Westminster Katedrali'ndeki cenaze törenine 2 bine yakın konuğun katılması bekleniyor.

Bunun 500'ünü hükümet ve devlet başkanları oluşturacak.

Onlar arasında ABD Başkanı Biden da var. Biden, Westminter Hall'de devlet liderleri için ayrılan balkondan Kraliçe'nin tabutunu izledi; First Lady Jill Biden'la ile birlikte dua etti.

Gün içerisinde AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, Güney Afrika Devlet Başkanı Ramaphosa'nın da aralarında yer aldığı çok sayıda lider taziye için Westminster Hall'e gitti.

İngiltere Başbakanı Liz Truss ve Kral Charless da cenaze töreni için Londra'ya akın eden liderlerden bazılarını kabul etti.

Güvenlik önlemleri üst seviyede

Cenaze töreni öncesinde, şehir genelinde olağanüstü güvenlik tedbirleri alınmış durumda.

Metropolitan Polis Teşkilatı'nın üstlendiği tedbirler, ülke tarihinin en büyük güvenlik operasyonlarından biri olarak değerlendiriliyor.

Güvenlik ekiplerinin vardiyaları uzatıldı, izin günleri iptal edildi. Keskin nişancılar, silahlı polisler görev başında.

Arama köpekleri, atlar ve helikopterler, güvenlik kameraları da operasyon için hazır.

Yorumlar (0)