5 parti anlaştı! “Türkiye İttifakı” kuruldu

Cumhur İttifakı, Millet İttifakı, Emek İttifakı ve Özgürlük İttifakı’nın ardından yeni bir ittifak daha kuruldu. 5 partiyi bir araya getiren “Türkiye İttifakı”nın cumhurbaşkanı adayı ise eski MHP milletvekili Sinan Oğan olarak duyuruldu. 

SİYASET 19.09.2022, 09:23
5 parti anlaştı! “Türkiye İttifakı” kuruldu

2023 seçimlerine 9 aydan az bir süre kala yeni ittifaklar oluşmaya devam ediyor. İddiaya göre, isimleri pek duyulmamış olan Ülkem Partisi, Türkiye’m Partisi, Yeni Yol Partisi, Turan Partisi ile Vatan Partisi ve Özgürlük Partisi birleşme kararı kaldı. Bu kapsamda Türkiye’m Partisi, çatı parti olmak için adını değiştirdi ve Türkiye İttifak Partisi oldu. Söz konusu iddiayı gündeme taşıyan gazeteci İsmail Saymaz, Türkiye İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının ise eski MHP milletvekili Sinan Oğan olduğunu açıkladı. Sinan Oğan ise gündeme getirilen bu iddiaları doğruladı. 

“Bizim adaylığımız, HDP’nin kilit konumunu tamamen ortadan kaldırır”

Türkiye İttifakı’nın 2023 seçimlerinde Sinan Oğan’ı cumhurbaşkanı adayı olarak gösterebilmesi için toplam 100 bin imza toplaması gerekiyor. Geçmiş dönemde cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin görüşlerini paylaşan Sinan Oğan, Türkiye’de hala yüzde 20 oranında kararsız bir kesim olduğunun altını çizerek, “İkinci turda HDP’nin destekleyeceği adayın seçimi kazanacağı görülüyor. Bu bakımdan HDP kilit parti olarak düşünülüyor. Biz eğer bağımsız bir Türk milliyetçisi aday ile bu seçime girersek, yüzde 20’lik kararsız kesimin en az yarısı bu adaya yönelir. Böylelikle HDP’nin kapısını da kimse çalmaz. Türk milliyetçileriyle pazarlık masasına otururlar. Bizim bu adaylığımız, HDP’nin kilit konumunu tamamen ortadan kaldırır” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)