Kraliçe Elizabeth: Koronavirüs oldukça yorgun ve bitkin hissettiriyor

İngiltere Kraliçesi Elizabeth kendisinin de geçirdiği koronavirüs sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak koronavirüsün oldukça yorgun ve bitkin hissettirdiğini açıkladı.

DÜNYA 11.04.2022, 12:32 12.04.2022, 09:37
Kraliçe Elizabeth: Koronavirüs oldukça yorgun ve bitkin hissettiriyor

İngiltere Kraliçesi ikinci Elizabeth şubat ayında koronavirüse yakalanmıştı. Hastalığı süresince hafif semptomlar gösteren 95 yaşındaki Kraliçe Kraliyet Londra Hastanesi'nde görevli personellerle ve hastalarla video bağlantı yoluyla görüşme gerçekleştirdi. Kendisinin de geçirdiği koronavirüse karşı izlenimlerini aktaran Kraliçe Elizabeth koronavirüsün oldukça bitkin ve yoğun hissettirdiğini ifade etti.

Asef Hussain’e iyileşme süreci hakkında sorular soran Kraliçe Elizabeth koronavirüsün insana çor yorgun ve bitkin hissettirip hissettirmediğini sordu. İngiltere kaynaklı haberlere göre Hussain 2020 yılının aralık ayında ailesinin pandemi sebebiyle hastaneye kaldırılan üçüncü üyesiydi. Hussain hastanede iken babasını ve kardeşini kaybetti.

500 milyon vaka yaşandı

Öte yandan şu ana kadar elde edilen verilere göre koronavisürüsün başlangıcından bu yana yaklaşık 500 milyon vaka görüldü. Bu vakaların yaklaşık 6 milyon 200 bini ise ölümle sonuçlandı. İngiltere’de ise görülen vaka sayıları 21 milyonu geçerken bugüne kadar toplam 170 bine yakın vatandaş koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)