Borsa İstanbul’da tarihi zirve!

Son 6 haftadır yükselişini sürdüren Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, bu haftaya rekorla başladı. Haftanın ilk gününde 2.422,16 puanı gören Borsa İstanbul, tüm zamanların rekorunu kırmış oldu. 

EKONOMİ 11.04.2022, 12:53
Borsa İstanbul’da tarihi zirve!

1,5 ayı aşkın bir süredir devam eden yükseliş eğilimini yorumlayan uzmanlar, Borsa İstanbul’da işlem gören kuruluşların önemli bir kesiminden senenin ilk 3 aylık bölümünde ciddi bir kar artışı beklendiği vurgulandı. Yapılan değerlendirmede, banka karlılık tahminlerine da ayrı bir parantez açılarak, bu başlığın da piyasada risk iştahını arttırdığı belirtildi.  

Aralık ayında 2,406,87 puanını görmüştü

Önceki kapanışa kıyasla yüzde 1,2 oranında değerlenen Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, eriştiği bu seviye ile tüm zamanların zirvesine yerleşmiş oldu. Endeks, 17 Aralık tarihinde 2,406,87 puanını görmüştü. İlk işlem günü ile birlikte 2.422,16 seviyelerine yükselen Borsa İstanbul, böylelikle rekor tazelemiş oldu. Bu yükselişte en önemli etmenler arasında ise banka hisseleri olarak ön plana çıkıyor. 

Holding ve banka hisselerindeki güçlü alım belirleyici oldu

BIST 100 endeksindeki bu tırmanışı yorumlayan uzmanlar, bunun demir-çelik ve havacılık hisseleriyle başladığını altını çizdi. Bu rekora taşıyan önemli bir diğer unsurun ise holding ve banka hisselerindeki güçlü alım olduğu belirtildi. 

Dolar bazında 164 seviyesine yükseldi

Tüm zamanların rekorunu kıran BIST 100 endeksi, böylelikle dolar bazında 164 seviyesine yükselmiş oldu. Bu alanda zirve seviye ise 2010 yılının Kasım ayında görüldü. Kasım 2010’da 510 seviyesine erişilmiş ve önemli bir rekor kırılmıştı. 

Ukrayna’daki kriz, bazı fırsatları da beraberinde getirebilir

Ukrayna’da devam eden kriz ortamının, yatırımcılar için bazı fırsatları da beraberinde getirdiğini vurgulayan uzmanlar, Türkiye’nin özellikle Batı dünyası ile son dönemde normalleşen ilişkilerinin Türk lirası varlıklarına önemli bir destek sağladığını kaydettiler. 

Yorumlar (0)