Kraliçe 2. Elizabeth, koronavirüse yakalandı

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı. 

DÜNYA 20.02.2022, 16:18
Kraliçe 2. Elizabeth, koronavirüse yakalandı

Buckingham Sarayı’ndan basın yetkililerinin aktardığına göre 95 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth’in koronavirüs testi pozitif çıktı. İnzivaya çekildiği belirtilen Kraliçe 2. Elizabeth’in basit soğuk algınlığı belirtileri gösterdiği ve semptomlarının şimdiye kadar ağırlaşmadığı belirtildi. Açıklamada, Kraliçe’nin Windsor Sarayı’nda dinlendiği ve devlet görevleri arasında çok enerji sarf etmesine gerek kalmayacak görevlerini devam ettirdiği belirtildi.  



Oğlu ve gelini pozitif çıkmıştı 

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth geçtiğimiz günlerde tahta çıkışının yıl dönümünü kutlarken tahtının varisi olarak Prens Charles’ı ve onun eşi Cronwall Düşesi Camilla’yı göstermişti. Bu açıklamanın ardından önce Prens Charles’ın koronavirüs testi pozitif çıkmıştı daha sonra da eşi Camilla’nın hasta olduğu aktarılmıştı. 



Prens Philip, Covid-19 sonrası vefat etti 

Kraliçe 2. Elizabeth’in eşi Prens Philip, 2021’in ilk çeyreğinde koronavirüse yakalanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Bir süre hastanede tedavi edilen Philip daha sonra Windsor Sarayı’na geçmiş ve tedavisine burada devam edilmiş ancak 9 Nisan 2021 tarihinde Prens’in öldüğü açıklanmıştı. Saray basını bu durumu “yaşlılığa bağlı ölüm” olarak belirtse de İngiltere halkı Prens Philip’in ölümünün koronavirüs kaynaklı olduğunu belirtmiş ve araştırılmasını istemişti. 

Yorumlar (0)