99 yaşındaki Prens Philip, hayatını kaybetti 

Buckingham Sarayı’ndan son dakika açılaması olarak bildirilen habere göre Prens Philip, Windsor Kalesi’nde 99 yaşında hayatını kaybetti.

DÜNYA 09.04.2021, 14:57 10.04.2021, 13:54
99 yaşındaki Prens Philip, hayatını kaybetti 

Buckingham Sarayı, “Majesteleri Windsor Kalesi’nde bu sabah huzur içinde hayatını kaybetti.” ifadesi ile bir son dakika haberi geçti. 99 yaşındaki Prens Philip’in vefat haberinin ardından bayraklar yarıya indirildi.



Geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırılan ve bir süre yoğun bakımda tedavi gören Kraliçe 2. Elizabeth’in eşi Prens Philip, hastaneden taburcu edildiğinde hayli kötüleşmiş olduğu magazin basınından kaçmamıştı. 

Prens’in hasta görüntüsüne karşın Saray, her ne kadar kendisinin iyi ve sağlıklı olduğunu belirten açıklamalar yapsa da makus talihin önüne geçilemedi.



Kraliçe 8, Kraliyet 30 gün yas tutacak



Birleşik Krallık gelenekleri kapsamında Windsor Kalesi arazisinde bulunan Frogmore Bahçeleri’ne gömülecek Prens Philip için Kraliçe 8 gün boyunca yas tutacak. 

Bu 8 günlük yas sürecinde Kraliyet onayı gereken herhangi bir devlet işi yapılmayacak. Kale’ye kapanacak olan 2. Elizabeth’in yas süresi dolduktan sonra ise 30 günlük Kraliyet yas süresi başlayacak.



Yunan asıllı Prens Philip kimdir?

Yunanistan Korfu’da 10 Haziran 1921 tarihinde dünyaya gelen Philip, Danimarka ve Yunanistan Kraliyet ailelerinin bir üyesi, Yunanistan Kralı 1. Konstantin’in ise yeğenidir. 

İngiltere vatandaşı olmayan ve Rum Ortodoks Kilisesi’nde vaftiz edilen Philip’in hayatı, 22 Eylül 1922 tarihinde, amcası Konstantin tahttan ayrılınca değişti. Philip’in babası Prens Andrew’un Yunanistan ülke sınırlarından girişi ömrü boyunca yasaklandı.



Philip’in ailesi Fransa’ya yerleşirken O, Almanya ve İngiltere’de eğitim aldı. Bu dönemde, 1934 senesinde, o zamanlar prenses olan Elizabeth ile tanıştı.

Philip ve Elizabeth mektuplaşmaya başladıklarında geleceğin kraliçesi henüz 13 yaşındaydı. 1946’da, Elizabeth 20 yaşına geldiğinde ise İngiltere Kralı George, kızının Philip ile evlenmesini emretti.



Philip, Danimarka ve Yunanistan Kraliyet unvanlarını bırakarak annesinin “Mountbatten” soyadını aldı ve Angilkan Kilisesi’ni kabul ederek İngiltere vatandaşlığına atandı. 

Philip ve Elizabeth, 10 Temmuz 1947’de tüm dünyaya nişanlandıklarını duyurdular. 20 Kasım 1947 tarihinde ise evlendiler. Philip, artık hem prens hem de Edinburgh Dükü unvanına sahip olmuştu.



6 Nisan 1952 tarihinde tahta çıkan Kraliçe 2. Elizabeth’ yurt içi ve yurt dışındaki her görevinde yardımcı olan Prens Philip, ne yazık ki sürekli olarak Kraliçe’nin gölgesinde yaşadı.

Bu yıl 74. Evlilik yıl dönümlerini kutlayacak olan Kraliçe ve Prens’in 2 erkek, 2 kız çocuğu ve 8 de torunu bulunuyor. 

Yorumlar (0)