İngiltere’de Prens Philip son yolculuğuna uğurlandı

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip, Saint George Şapeli'ne defnedildi.

DÜNYA 17.04.2021, 18:33 18.04.2021, 15:47
İngiltere’de Prens Philip son yolculuğuna uğurlandı

Vefat eden Prens Philip için Kraliyet ailesinin resmi konutlarından biri olan Windsor Kalesi'nde cenaze merasimi düzenlendi.

Londra şehrine yaklaşık olarak 50 kilometre uzaklıkta bulunan konuttaki tören, TSİ 16.40'ta başladı.

Cenaze aracına Prens Phillip'in evlatları Prens Charles, Edward ve Andrew ile Prenses Anne ve Kraliyet ailesinin diğer fertleri eşlik etti.

Sivil giysi talebi 

Prens William ile Kraliyet'te yürüttükleri görevlerinden ayrılan ve ailesiyle problemleri olduğu ifade edilen Prens Harry'nin arasında Prenses Anne'in oğlu Peter Phillips'in yürüdüğü gözlendi. Kraliyet ailesinin erkek mensuplarından askeri üniforma yerine sivil giysiler tercih etmeleri talep edildi.

Bazı komutanların ve muhafız alayının en önde konumlandığı korteji, Kraliçe 2. Elizabeth bir araçla takip etti.

Cenaze aracı, TSİ 16.53'te Prens Philip'in son yolculuğuna uğurlanacağı Saint George Şapeli'ne ulaştı. Tabutun üzerine Prens Philip'in törenlerde kullandığı donanma subayı kılıcı ve donanma şapkası konuldu. 

Boris Johnson katılmadı

Şapeldeki dini tören TSİ 17.00'de başlarken, COVID-19 sınırlamaları gereği içeriye yalnızca 30 kişi alındı. Başbakan Boris Johnson da kendisine ayrılan yerini bir Kraliyet ailesi mensubuna verebilmek için törene iştirak etmedi. Kraliçe'nin yalnız başına oturduğu merasimde Prens Phillip'in 3 Alman akrabası da yer aldı.

Cenaze töreninde saygı duruşunda bulunuldu, top atışları gerçekleştirildi. Prens Phillip'in cenazesinin TSİ 17.45'te şapelde defnedilmesiyle tören son buldu. 

Kraliyet ailesinin talebine karşın bazı şahısların cenaze merasimi için Windsor Kalesi'ne geldiği gözlendi.

Prens Phillip, 9 Nisan tarihinde 99 yaşında vefat etmişti. 







Yorumlar (0)