İngiliz halkı, Prens Philip için Buckingham Sarayı'nın önünde

Bilindiği üzere İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in eşi, 99 yaşındaki Prens Philip, dün hayatını kaybetmişti. Prens Philip’in yaşamını yitirmesinin ardından İngiltere halkı, Londra'daki Buckingham Sarayı'nın önünde toplandı.

DÜNYA 10.04.2021, 10:21 11.04.2021, 12:07
İngiliz halkı, Prens Philip için Buckingham Sarayı'nın önünde

İngiltere’de Prens Philip’in, 99 yaşında yaşamını yitirmesi İngilizleri yasa boğdu.

Halk, Buckingham Sarayı’nda toplandı

16 Şubat’ta rahatsızlandığı için  Kral VII. Edward Hastanesine kaldırılan Prens Philip, 1 Mart’ta başka bir hastaneye sevk edilmiş ancak daha sonra tedavisinin devam etmesi amacıyla tekrar Kral  Kral VII. Edward Hastanesine nakledilmişti. Kalp ameliyatı da olduğu belirlenen Prens Philip, 28 gün boyunca hastanede kaldıktan sonra taburcu olmuş ancak dün, hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in eşi Prens Philip’in hayatını kaybettiğini öğrenen vatandaşlar, İngiltere’deki Buckingham Sarayı'nda toplandı.

Covid-19 pandemisine ilişkin önlemler kapsamında, sarayın etrafına çiçek bırakılması yasaklanırken vatandaşların, bu yasağı ihlal ettiği ve saraydaki birçok noktaya yüzlerce çiçek bıraktıkları gözlendi.

“Kraliyete destek için buradayım”

Sarayın önünde toplanan İngiliz halkı, Prens Philip’in ölümüne ilişkin duygularını dile getirirken birçok kişi Prens Philip’in, İngiltere toplumu için önemine dikkat çekti. 

Prens Philip’in, askeri kişiliğiyle bilindiğini söyleyen Maxwell Smith isimli İngiliz vatandaşı, Philip’in Birleşik Krallığı önemli bir düzeyde temsil ettiğini aktardı. Thomas Smith isimli başka bir İngiliz ise, sarayın önüne Prens Philip’e saygısını göstermek için geldiğini belirtirken, Philip’in tarihi açıdan önemli biri olduğunu ve Kraliyet ailesine desteğini göstermek için burada olduğunu açıkladı.

İngiliz halkı açısından üzücü bir gün olduğunu ifade eden Chris Fernandez isimli vatandaş, bunun üstesinden geleceklerine inandıklarını belirtti.

Prens Philip, Covid-19 aşısı da yaptırmıştı

Kraliçe II. Elizabeth ile birlikte eşi Prens Philip, 10 Ocak tarihinde Covid-19 aşısı yaptırmıştı. Prens Philip için sarayın önündeki topluluğa katılanlardan biri, Prens Philip’in Covid-19 aşısı olduğunu hatırlatarak kendisinin ölümü ve aşı arasında bir ilişki olup olmadığını bilmeye ihtiyaç duyduklarını söyledi.

 İsminin Heiko Khoo olduğunu söyleyen vatandaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Bir süre sonra aşı alacağız ancak hangi aşıyı yaptıracağımız hakkında bir fikrimiz yok. AstraZeneca aşısı mı olacak bu? AstraZeneca, herhangi bir sorun yaratacak mı veya sağlığımıza zarar verecek mi hiçbir şey bilmiyoruz. Prens Philip ve Kraliçe Elizabeth de kısa bir süre önce Covid-19 aşısı olmuştu. Philip’in hayatını kaybetmesinin aşıyla bir ilişkisinin olup olmadığını bilmek zorundayız. Şu ana kadar milyonlarca insana aşı yapıldı. Aşı olanlardan yaşamını yitiren ve hastalananlar da çıktı. Bu ölümlerin aşıyla ilişkisinin olup olmadığını sadece otopsi ile tespit edebiliriz. Aşıdan sonra yaşamını yitirenlerin otopsilerinin 4-5 ay içinde yapılması gerekiyor” 

Frogmore Bahçelerine defnedilecek

Hayatını kaybeden Prens Philip’in naaşının, St George Şapeli'nde yapılacak ve Kovid-19 önlemlerine uygun olarak yapılacak cenaze töreninin ardından Windsor Kalesi’ndeki Frogmore Bahçeleri’ne defnedilmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)