Prens Philip’in cenaze töreni halka kapalı yapılacak 

99 yaşında hayatını kaybeden İngiltere Prensi Edinburg Dükü Prens Philip’in cenaze töreni, ülke genelinde devam eden Covid-19 salgını sebebiyle halka kapalı gerçekleştirilecek. 

DÜNYA 11.04.2021, 12:04 12.04.2021, 11:03
Prens Philip’in cenaze töreni halka kapalı yapılacak 

9 Nisan 2021 tarihinde sabah saatlerinde Windsor Kalesi’nde hayatını kaybeden 99 yaşındaki Edinburgh Dükü Prens Philip’in cenaze töreni hakkında ayrıntılar açıklandı.



Covid-19 salgını sebebiyle halka kapalı olarak gerçekleştirilecek tören, 17 Nisan Cumartesi günü 15.00’da yapılacak. Tören, Windsor Kalesi’ndeki St. George’s Şepali’nde düzenlenecek. Prens, Kale bahçesi içinde yer alan Frogmore Bahçeleri’ne defnedilecek.

Ülke genelindeki ulusal yas, 17 Nisan 15.00’a kadar devam edecek. Kamu binalarında yarıya indirilmiş bayraklar ise 18 Nisan 08.00’da tekrar göndere çekilecek.



30 kişi katılacak

Kısıtlamalar kapsamında yapılacak olan cenaze törenine yalnızca 30 kişinin katılacağı bildirildi. Katılacak olan davetli listesi ise 15 Nisan’da duyurulacak.

Henüz açıklanmayan listede kimlerin olacağı belli değilken, törene katılmayacak bir kişi bugün yapılan açıklamayla belli oldu. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, törene daha fazla kraliyet ailesi üyesinin katılması amacıyla, cenazeye katılmayacak.



Saygı duruşu ve ulusal yayın 

Tören saatinde bir dakikalık saygı duruşu yapılacak. Ulusal tüm kanallarda ve sosyal medya uygulamaları üzerinden canlı yayınlanacak törenin uluslararası pek çok kanalda da gösterimde olması bekleniyor.



Dük Prens Harry törene katılacak

Bir İngiliz kanalında yer alan habere göre kraliyet unvanlarından vazgeçip ABD’ye yerleşen Prens Harry, dedesinin cenaze törenine katılırken, Harry’nin eşi Düşes Meghan Markle ise hamileliğinin riskli olması sebebiyle törene katılmayacak.



Halk, saray önünde toplanıyor

Cuma günü vefat haberi geldikten sonra Buckingham Sarayı ve Windsor Kalesi önünde toplanmaya başlayan halk, iki gün geçmesine rağmen hala belirli aralıklarla toplanmalarını sürdürüyor.



Kraliyet ailesi ise halkın, Covid-19 önlemlerini hiçe saymamasını, toplanmaktan ve Kraliyet ailesine baş sağlığı dilemek için kamu konutlarını ziyaret etmekten geri durmalarını istedi.

Kale ve Saray önüne çiçek bırakan halk için ise “çiçek bırakmayın, resmi siteler üzerinden bağış yapın” duyurusu yapıldı. Fakat bu uyarılara karşın vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturmaya ve çiçek bırakmaya devam ediyorlar. 

Yorumlar (0)