Prens Philip'in vasiyetine 90 yıl erişim yasağı

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Philip'in vasiyetnamesinin, monarşinin haysiyetini korumak adına en az 90 sene gizli kalması kararı alındı.

DÜNYA 17.09.2021, 10:10 19.09.2021, 09:23
Prens Philip'in vasiyetine 90 yıl erişim yasağı

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Prens Philip'in vasiyetnamesine ilişkin karar belli oldu.

Vasiyetname, en az 90 yıl gizli kalacak

Yüksek Mahkeme Yargıcı Andrew McFarlane, Prens Philip'in vasiyetinin mühürlenmesi, kopyasının kayda alınmaması ya da mahkemede tutulmaması gerektiğine yönelik kararı açıkladı.

Ayrıca McFarlane, vasiyetname tasdikinde Prens'in mirasının değerinin ne kadar olduğuna yer verilmemesine de karar verdi.

Vasiyetnamenin tasdik edilmesi amacıyla en az 90 sene geçmesi gerektiğini ve bunun "yeterli ve orantılı" olduğunu belirten yargıç McFarlane, "Kraliçe'nin ve ailesinin haysiyetini korumak amacıyla sınırlı sayıda kişiyi barındıran bu grubun yaşamlarının özel alanlarına sağlanan korumanın artırılması lazım" ifadelerini kullandı.

“Yasal bir dayanağı yok”

McFarlane, "kamu yararının, başsavcı tarafından gözetildiği" yönünde bir gerekçeyle, ilgili duruşmaya medya kuruluşlarının temsilcilerinin alınmasının, yasal bir dayanağının bulunmadığını iletti.

Öte yandan vasiyeti gizlenen ilk kraliyet üyesi, Kral 5. George'un eşi Kraliçe Mary'nin kardeşi Prensi Francis olarak kayıtlara geçmişti.

Prens Philip, geçtiğimiz haziran ayında 99 yaşındayken yaşamını yitirmişti.

Yorumlar (0)