Koronaya yakalandı ama akıllanmadı!

Pandemi ile mücadelenin en gevşek lideri Jair Bolsonaro, skandal nitelikte bir karara daha imza attı.

DÜNYA 09.07.2020, 11:28
Koronaya yakalandı ama akıllanmadı!

Dünyayı felç eden yeni tip koronavirüsü (Covid-19) küçümser tavrıyla dünyaca tanınır hâle gelen Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, önceki gün koronavirüse yakalandığını belirterek herkesin yüreğine su serpmişti.

Covid-19'u küçümser tavrı ve tedbir kararları almaması sebebiyle, ABD'den sonra en fazla can kaybı ve vakanın Brezilya'da olmasının sorumlusu olarak gösterilen Jair Bolsonaro'dan bir skandal daha çıktı.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ülkesindeki yerli halk için Covid-19 (yeni tip koronavirüs) yardımı sağlanmasını öngören yasanın ilgili maddelerinin üstünü çizdi.

Brezilya'daki yerli toplulukların "aşırı savunmasız durumda gruplar" olduğu vurgulanarak hazırlanan yasayı onaylayan Jair Bolsonaro, yasanın, yerlileri Covid-19'a karşı korumayı sağlayacak birçok maddesini ise veto etti.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun, yasanın, hükümeti yerli halkın içme suyuna, daha fazla tıbbi bakıma ve yoğun bakım ünitelerine erişimini garanti altına almaya zorlayacak bölümlerini çizmesi tepkiye neden oldu.

Brezilya'da yerlilerin haklarını ve çevre haklarını savunan çalışmalar gerçekleştiren ISA (Sosyo Çevre Enstitüsü), Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun vetolarının "suç" olduğunu belirtti.

APIB'e (Brezilya Yerli Halklar Birliği) göre, Brezilya'daki yerliler arasında şu ana kadar yaklaşık 10 bin 300 kişide yeni tip koronavirüs tespit edilirken, Covid-19 sebebiyle 400'den fazla kişi yaşamını yitirdi.

Yorumlar (1)
Cengiz Alp 4 yıl önce
Adam daha maske takmayı bilmiyor