Komşu Yunanistan, orman yangınlarıyla mücadele ediyor 

Rüzgarın ve aşırı sıcak havanın etkisiyle Yunanistan’daki alevler hızla yayılıyor. Yerleşim yerlerine kadar gelen yangın sebebiyle bazı bölgeler tedbir amaçlı boşaltıldı. 

DÜNYA 04.08.2021, 11:46 05.08.2021, 09:05
Komşu Yunanistan, orman yangınlarıyla mücadele ediyor 

Yunanistan, devam eden ve sürekli artan orman yangınları ile mücadele ediyor. Henüz var olan yangınlar kontrol altına alınmadan farklı bölgelerde başlayan alevler sebebiyle itfaiye ekipleri zor anlar yaşıyor. Başkent Atina yakınlarındaki Aharnes belediyesi bünyesindeki Varipombi mevkiindeki orman yangınları, yerleşim yerlerine dayandı. 



2 yerleşim yeri tahliye edildi 

Son olarak dün öğleden sonra başlayan ve kısa sürede yayılan üç ayrı yangın sebebiyle Adames ve Varipombi yerleşim birimleri tedbir amacıyla boşaltıldı. Çocukların katıldığı bir tatil kampı da tahliye edildi.  

Yunan İtfaiye Teşkilatı yetkilileri ise söndürme çalışmalarının 3 ayrı noktada yoğunlaştığını, 70 araç, 5 uçak, 5 helikopter ve 350 itfaiye personeli ile yangına müdahale edildiğini açıkladı.  

Yunan basınında çıkan haberlerde ise vatandaşların telefonlarına Avrupa Acil Çağrı Merkezi’nden “Alevlerin sebep olduğu kıvılcımlardan etkilenmemek için evlerin bacalarını, pencerelerini ve kapılarını kapatın ve kuzeye doğru ilerleyin.” mesajları gönderildi. 



Bölgede art arda patlamalar yaşanıyor 

Haber ajansları yangın bölgelerinde art arda patlamaların olduğunu aktarırken yoğun duman sebebiyle Atine-Lamia otoyolundaki trafiğin kapatıldığı bildirildi. Bölgedeki yüksek enerji hatlarının zarar görmesi sebebiyle Atina’nın pek çok yerinde elektrik kesintilerinin yaşandığı, trafik ışıklarının yanmaması sebebiyle de trafikte kaos ortamının hakim olduğu aktarıldı. 



Acil yardım çağrılarında bulunuluyor 

Aharnes Belediye Başkanı Spiros Vrettos, Varipombi yerleşim bölgesine dayanan alevler sebebiyle acil yardım çağrısında bulundu. Öte yandan Eğriboz Yarımadası, Lakoniya, Messinia ve İstanköy Adası’nda orman yangınları çıktı. Ekiplerin müdahalesine rağmen yangınlar rüzgar sebebiyle sürekli harlanıyor. Söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.  

Yorumlar (0)