Millet devlet el ele, yangınla mücadele

Denizli’nin Tavas ve Buldan ilçelerinde binlerce vatandaş, orman yangınları için seferber olurken, ellerinde kazma küreklerle yüzlerce vatandaş, yangın bölgesine koştu ve bir o kadar kişi ise şehrin dört bir yanından ormanlarda mücadele eden kahramanlar için yardım malzemesi taşıdı.  

GÜNDEM 04.08.2021, 12:17 05.08.2021, 09:06
Millet devlet el ele, yangınla mücadele

Dün öğle saatlerinde Buldan ilçesindeki Türlübey Mahallesinde başlayan yangın, gece geç saatlerde kontrol altına alınmasından sonra bugün tekrar patlak verdi. 

Devlet millet el ele

Bölgedeki ekipler, yoğun bir mücadele verirken, ardından Tavas ilçesinden ikinci bir yangın ihbarı geldi. İlçeye bağlı Pınarlık Mahallesi Çakıroluk’ta çıkan orman yangını, Pamukkale ilçesine bağlı Karataş Mahallesi ile birlikte Tavas ilçesindeki Kızılcabölük ve Pınarlık mahalleleri arasındaki bölgede etkisini hissettirdi. 

Belediye ve orman ekiplerinin yangını söndürmek üzere gösterilen mücadeleye vatandaşların desteği de ayrıca takdir topladı. Saban ve tanker bağlı traktörleriyle bölgeye ulaşmak için yola çıkan köylüler, uzun kuyruklar oluşturdu. Bölgeye ulaşmayı başaran vatandaşlar, yangının ortasına kazma küreklerle girerek alevleri önlemeye çalıştı. 

Yiyecek ve içecek malzemesi taşıdılar

Vatandaşların önemli bir bölümü, yangınla cansiperane bir şekilde mücadele ederken, bir o kadar kişi ise ormanda mücadeleyi sürdüren kahramanlar için seferber oldu. Yangından haberdar olan vatandaşlar, Denizli’nin birçok bölgesinden yola çıkarken, bölgeye araçlarıyla yiyecek ve içecek ile ihtiyaç duyulan malzemeleri taşıdı. Oluşturulan noktalarda yardımlar, jandarma ekiplerine teslim edilirken bu malzemeler, alevlerle mücadele eden ekiplere ulaştırıldı.

Yorumlar (0)