Knesset'te Erdoğan övülünce Likud gerildi!

Filistin kökenli milletvekili Knesset'te (İsrail Meclisi) Erdoğan'ı övdü, Likud milletvekilleri tepki gösterdi.

DÜNYA 27.04.2020, 07:24
Knesset'te Erdoğan övülünce Likud gerildi!

İsrail Meclisi'ndeki toplantıda, Ortak Arap Listesi Bloku Üyesi Milletvekili Ahmed et-Tıybi'nin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle Türkiye'de kalan İsrail vatandaşı Filistinli öğrencilerin ülkelerine dönüşleri için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan tarafından uçak tahsis edilmesini övgüyle anlatması, iktidardaki Likud partisi milletvekillerinde büyük rahatsızlığa neden oldu.

Ortak Arap Listesi Bloku bileşenlerinden Arap Değişim Hareketi Partisi Genel Başkanı Ahmed et-Tıybi'nin ofisi tarafından basınla paylaşılan videoda, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden milletvekili Ahmet et-Tıybi ile Likud partisi milletvekilleri arasında sert tartışmalar yaşandığı görüldü.

Knesset'te (İsrail Meclisi) bir komisyon toplantısında söz alan Arap Değişim Hareketi Partisi Genel Başkanı Ahmed et-Tıybi, THY'ye (Türk Hava Yolları) ait bir uçağın, Türkiye'de mahsur kalan İsrail vatandaşı Filistinli öğrencileri Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Havaalanı'na getirdiğini ifade ederek şöyle konuşuyor:

"Bu gece evlatlarımızı taşıyan bir uçak daha iniş yaptı. Başvurumuzun ardından bu, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın gösterdiği ikinci bir insani hareketti. Geçen hafta yine öğrencilerimizi taşıyan başka bir uçak daha gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir hafta içinde Türkiye'de mahsur kalan öğrencilerimiz için iki uçak tahsis etti."

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud'un milletvekilleri, Arap Değişim Hareketi Partisi Genel Başkanı Ahmed et-Tıybi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı övgüyle anmasına ve savunmasına yüksek sesle tepki gösterdi.

Erdoğan'ı övdü, Netanyahu'yu gömdü!

Bunun üzerine İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya dair yolsuzluk dosyalarını anımsatan Arap Değişim Hareketi Partisi Genel Başkanı Ahmed et-Tıybi, Recep Tayyip Erdoğan'ı işaret ederek, "Ben karizmatik liderleri severim. Hakkında yolsuzluk iddianamesi olanı değil." ifadesini kullandı.

Arap Değişim Hareketi Partisi Genel Başkanı Ahmed et-Tıybi, Likud Partisi milletvekillerinden gelen tepkilere ise, "Sizin lideriniz Erdoğan'la barışmak için yerlerde sürünüyor." karşılığını verdi.

Arap Değişim Hareketi Partisi Genel Başkanı Ahmed et-Tıybi, geçen hafta da yaptığı yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle İstanbul'da kalan İsrail vatandaşı Filistinli öğrencilerin ülkelerine dönüşleri için uçak tahsis eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etmişti.

Yorumlar (0)