Kız kardeşinin konuşması şüphe yarattı! Kim Jong-Un hasta mı?

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-Un'un kız kardeşi tarafından yapılan bir açıklama gündeme bomba gibi düştü. Ağabeyinin ateşinin yüksek olduğunu ancak buna rağmen çalışmaya devam ettiğini belirten Kim Yo-Jong, "Halsiz ve ağır hastaydı." dedi. Bu açıklama, Kim Jon-Un'un koronavirüse yakalandığına ilişkin kanıt olarak yorumlandı.

DÜNYA 11.08.2022, 11:50 12.08.2022, 08:47 Hakan Öksüz
Kız kardeşinin konuşması şüphe yarattı! Kim Jong-Un hasta mı?

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-Un'un kız kardeşi olan Kim Yo-Jong, ağabeyinin sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Devlet İşleri Komisyonu Üyesi olan 34 yaşındaki Kim Yo-Jong, ağabeyinin ülke için yaptığı çalışmalardan bahsettiği konuşmasında ilginç ayrıntılara değindi. Kim Yo-Jong, "Halsiz ve ağır hastaydı. Ateşi de yüksekti ama halkı için çalışmaya devam etti. Sağlık uzmanlarının uyarılarına rağmen dinlenmek istemedi." ifadelerini kullandı.

"Sadece 74 kişiyi kaybettik"

Kız kardeşi tarafından yapılan açıklamalar, Kim Jong-Un'un koronavirüse yakalandığına dair işaret olarak yorumlandı. Kuzey Kore'den konuya dair resmi açıklama gelmedi. Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı olan KNCA, Kim Jong-Un'un koronavirüs salgınına karşı büyük bir zafer elde ettiğini öne sürüyor. Kim Jong-Un'un yılmadan mücadele ettiğini kaydeden ajans, "Her şey sona erdi ve ülkedeki kısıtlamalar kalktı. Bu süreçte koronavirüse sadece 74 kişiyi kurban verdik." açıklamasında bulundu.

Mayıs ayından bu yana 4,8 milyon vaka tespit edildi

Kuzey Kore genelinde 29 Temmuz'dan beri herhangi bir şüpheli vakanın tespit edilmediği kaydedildi. Uluslararası sağlık kuruluşlarına göre ise bu durum, Kuzey Kore'deki test imkânlarının kısıtlı olmasından kaynaklanıyor. KNCA'nın raporuna göre Kuzey Kore'de mayıs ayının başından beri 4,8 milyon vaka tespit edildi.  

Uzmanlar, Kuzey Kore'nin duyurularına güvenmiyor

Uluslararası sağlık kuruluşları, koronavirüse yakalanan kişilerden sadece yüzde 0,002'sinin hayatını kaybettiğinin duyurulmasına şüpheyle yaklaşıyor. Kuzey Kore'deki yoğun bakım ünitelerinin çağın gerisinde kaldığını belirten uzmanlar, "Dünyanın en kötü sağlık sistemlerinden birine sahipler. Test oranları düşük. Koronavirüse karşı aşı ya da ilaçlara sahip değiller. KNCA tarafından duyurulan istatistikler doğru görünmüyor." görüşünü ileri sürüyor.

Yorumlar (0)