"Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz ve bizim için hayati önemde olan bu harekatı başarıyla tamamlayacağız." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 10.10.2019, 00:10
"Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz"

Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz ve bizim için hayati önemde olan bu harekatı başarıyla tamamlayacağız." dedi.

Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Müttefiklerimizle ya da sözde müttefiklerimizde güvenli bölge oluşturmak için mücadele ettik. Bizi oyaladıklarını gördük, terör örgütüne destek vermeye devam ettiler. Bizim zaten sabrımız kalmamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce talimatı vermişti, ABD'yi bekledik. Uluslararası hukuka saygı gereği biz gerekli bildirimlerde bulunduk. Yine uluslararası hukuka uygun şekilde ne yaptığımızı ne yapacağımızı bildiriyoruz. ABD Başkanı ne diyor DEAŞ'lıları Avrupalı ülkeler almıyor diyor. Neden almıyorsunuz? DEAŞ yeniden dirilecek. DEAŞ'in yeniden dirilmemesi konusunda herkes üzerine düşeni yapmalıdır.

Siviller konusunda en hassas ülke biziz. Terör örgütü YPG'yi bugün sarayında kabul eden kim yine Macron.

Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz ve bizim için hayati önemde olan bu harekatı başarıyla tamamlayacağız.

Bu sabah İngiliz ve Alman bakanla görüşeceğiz. Biz herkesle görüşürüz. Terörle mücadele ediyoruz, bölgenin istikrarı için mücadele ediyoruz.

Haklı davamızı her yerde anlatır ve savunuruz."

Yorumlar (0)