Kazada camdan fırlayan çocuğu kar kurtardı

Rusya'da kaygan yolda sürücüsünün sollama yaparken kontrolü kaybettiği otomobil, karşı yönden gelen tırla çarpıştı. Tırın arkasında seyreden aracın kamerasındaki kayıtta, kaza yapan otomobilin camından bir çocuğun yola fırladığı görülüyor. Kayarak karların üzerine düşen çocuk, kazadan burnu kanamadan kurtuluyor.

DÜNYA 22.11.2019, 12:56 22.11.2019, 13:07

Rusya’ya bağlı Tataristan’ın Almetyevsk şehrinde bir tır kendi şeridinde ilerlerken, önünde kepçe ve otomobilin seyrettiği başka bir araç hatalı sollama yapıyor. Hatalı sollama yaptığını fark eden ancak yolun buzlu olması nedeniyle otomobili kendi şeridine sokamayan sürücü için kaza kaçınılmaz oluyor. Trafik kazasında tır ile otomobil kafa kafaya çarpışıyor. Karlı ve buzlu yolda çarpışmanın şiddetiyle araç kendi ekseni etrafında dönmeye başlayınca otomobilde bulunan bir çocuk camdan dışarı fırlayarak yol kenarına düşüyor. Çocuğun buzlu zeminde kayması ve karlar üzerine düşmesi nedeniyle yara almadan kurtulduğu kazada tır ise kontrolden çıkarak yolun kenarında bulunan tarlaya giriyor.

Çocuk şok yaşıyor

Kazaya karışan tırın arkasında seyreden otomobilin araç kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde kazaya karışan otomobilden fırlayan çocuğun yere düşmesi, geçirdiği şok ve şaşkın bakışlar içinde çevresine bakınması yer alıyor.

Sağlık durumları

Kazanın ihbar edilmesi üzerine olay yerine kurtarma ekiplerinin gönderildiği, yaralı araç sürücüsünün hastaneye kaldırıldığı, tır sürücüsünün ise kazada hafif yaralandığı bildirildi. Otomobil sürücüsüne "çocuğu ön koltuğa oturtmak, emniyet kemeri takmamak, trafik kurallarına uymamak" gibi çeşitli gerekçelerle ceza kesileceği, aynı zamanda kazanın ihtimaller yüzünden ölümle sonuçlanma ihtimali taşıması sebebiyle hakim karşısına çıkarılacağı açıklandı.

Yorumlar (0)