Kanada’da aşırı sıcaklar can almaya devam ediyor: 719 kişi vefat etti 

Kanada’da etkili olan yaz sıcakları, can almaya devam ediyor. Yalnızca 2 günde can kaybı 300 kişi artarak 719’a yükseldi. Ülkedeki sıcak hava dalgasından korunmak için şehir merkezlerine soğuk hava depoları kuruldu. İnsanlar buralarda sedyelere yatıp saatlerce serin havanın keyfini çıkartabiliyor. 

DÜNYA 03.07.2021, 13:00 04.07.2021, 13:26
Kanada’da aşırı sıcaklar can almaya devam ediyor: 719 kişi vefat etti 

Kanada’nın pek çok eyaletini ve özellikle de British Columbia ve çevresini etkisi altına alan sıcak hava dalgası sebebiyle gün içinde onlarca insan hayatını kaybediyor. Yalnızca 3 gün önce 400 kişinin vefat ettiği haberi verilmesine karşın bugün gelen haberlere göre vefat edenlerin sayısı 719’a yükseldi. 



Lytton’da sıcaklık rekorları kırılıyor 

British Columbia’nın Lytton kentinde etkili olan sıcaklar sebebiyle çıkan yangınlar da pek çok bölgeye yayıldı. British Columbia Adli Tıp Kurumu Başkanı Lisa Lapointe: “25 Haziran-1 Temmuz arasında aşırı sıcaklar sebebiyle 719 kişi vefat etti. Bu sayı ise yalnızca başlangıç niteliğinde. Bildirilen ek ölümler henüz sisteme işlenmedi. Bu sayıları da sisteme girdiğimizde sayı artacaktır. Bu geçtiğimiz haftada bildirilen 719 ölüm, beklediğimizin 3 katı. Dışarıda kalan insanlar başta olmak üzere sıcaktan bunalan herkesi soğuk hava depolarına, kütüphaneye ve AVM’ye davet ediyoruz. Eyalette mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar sebebiyle ekstra önlemler almalı ve yalnız yaşayan kişiler düzenli olarak kontrol edilmeli.” 



Orman yangınları Lytton şehrini haritadan sildi 

British Columbia eyaletine bağlı olan Lytton, mevsim normallerinin üzerinde kaydedilen sıcaklıklar sebebiyle çıkan yangında bölgenin tamamı küle döndü. Yangını kontrol altına almak için çok fazla çaba sarf eden federal hükümet, askeri yangın söndürme uçaklarından da yardım alınacağını belirtti. 30 Haziran’da başlayan yangın, hala devam ediyor. 136 noktada devam eden yangın, yolların her iki yanını da trafiğe kapatmış durumda. 

Yorumlar (0)