Kanada'da seçim sonucu belli oldu!

Kanada seçimlerinde Başbakan Justin Trudeau’nun liderliğindeki Liberal Parti, 156 milletvekili ile birinci sırada yer aldı ancak parlamentoda tek başına çoğunluk sağlayamayı başaramadı. 

DÜNYA 22.10.2019, 09:41
Kanada'da seçim sonucu belli oldu!

Kanada Seçim Ofisi, "43. Federal Genel Seçimleri"nin resmî olmayan kesin sonuçlarını duyurdu. Ülke genelindeki 27 milyon 400 binin üzerindeki seçmenden 15 milyon 750 bine yakını sandık başına gitti. 

338 sandalyeli Federal Parlamentoda Liberal Parti 156, Andrew Scheer liderliğindeki Muhafazakar Parti 122, Yves-François Blanchet liderliğindeki Qyebec Bloğu (Bloc Québécois) 32, Jagmeet Singh liderliğindeki Yeni Demokrat Parti 24, Elizabeth May liderliğindeki Yeşil Parti ise 3 milletvekilliği kazanabildi. Ayrıca, parlamentoya bir bağımsız milletvekili de girdi.

Koalisyon hükümeti kurulabilir

Seçim sonuçlarının ardından Liberal Parti ile Yeni Demokrat Partinin koalisyon hükümeti kuracağı iddia ediliyor. 

Liberal Parti lideri ve Başbakan Trudeau, seçim kampanyası esnasında Yeni Demokrat Parti ile koalisyonu reddetmedi. Benzer şekilde Yeni Demokrat Parti lideri Jagmeet Singh de koalisyona sıcak baktığını gösteren açıklamalarda bulundu.

"43. Federal Genel Seçimleri"ne katılım oranı yüzde 57 civarında oldu. Ülke tarihinde en yüksek katılım, yüzde 79,4 ile 1958 yılında gerçekleştirilen seçimlerdi. 

Kanada Seçim Ofisinin resmî sonuçları bu hafta içinde açıklayacağı tahmin ediliyor.
 

Yorumlar (0)