Kamerun'da pazarcılara saldırı: 12 ölü

Kamerun'un Uç Kuzey bölgesinde pazarcılara yönelik saldırı düzenlendi. Saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi de yaralandı.

DÜNYA 07.01.2020, 08:31
Kamerun'da pazarcılara saldırı: 12 ölü

Kamerun'un Uç Kuzey bölgesinde, Nijerya sınırı yakınlarında pazarcılara yönelik gerçekleştirilen saldırıda, ilk tespitlere göre 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 26 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Kamerun ulusal basınında yer alan haberlere göre, Fotokol şehri ile Nijerya'nın Gambaru şehrini birbirine bağlayan El Beig köprüsü üzerinde yerel satıcılara Gambaru'daki pazar dönüşü sırasında saldırı gerçekleştirildi.

Güvenlik kaynakları saldırıda ilk belirlemelere göre en az 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 26 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Hayatını kaybedenlerin sayısının artabileceğini belirten kaynaklar, saldırının terör örgütü Boko Haram'ı işaret ettiğini belirtti. Saldırının nasıl düzenlendiğine ilişkin henüz bilgi paylaşımı yapılmadı.

Fotokol, terör örgütü Boko Haram'ın Kamerun'da en çok saldırı düzenlediği şehirlerin başında geliyor.

Nijerya'da 2000'li yılların başından, ülkenin sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer'de ise 2015 yılından bu tarafa varlık gösteren Boko Haram terör örgütünün 2009 yılından beri düzenlediği kitlesel şiddet eylemlerinde 20 binden fazla kişi yaşamını yitirdi.

Kamerun'un Uzak Kuzey bölgesi, Şubat 2015 tarihinden bu yana Boko Haram saldırılarına maruz kalıyor. Uluslararası Göç Örgütünün Ocak 2019 tarihli raporuna göre, yaklaşık 3,9 milyon nüfuslu bölgede, terör örgütü Boko Haram'ın saldırıları en az bir milyon kişiyi yerinden etti.

Yorumlar (0)