Kaddafi’nin serbest bırakılan oğlu Saadi Kaddafi, Türkiye’ye geldi 

Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’nin tutuklu bulunan oğlu Saadi Kaddafi, serbest bırakıldıktan sonra özel uçakla Türkiye’ye getirildi. 

DÜNYA 06.09.2021, 00:00 07.09.2021, 09:14
Kaddafi’nin serbest bırakılan oğlu Saadi Kaddafi, Türkiye’ye geldi 

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’nin tutuklu oğlu Saadi Kaddafi (48) ve Baba Kaddafi’nin özel kalem müdürü Ahmed Ramazan, Trablus’ta tutuklu bulunduğu hapishaneden serbest bırakıldı. 



Serbest kaldı, Türkiye’ye geldi 

Güvenlik kaynakları tarafından aktarılan bir başka bilgiye göre Saadi Kaddafi, Libya Başsavcılığının kararı ve Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe’nin de onayı ile serbest bırakıldıktan sonra özel bir uçakla Türkiye’ye getirildi. 

Başbakan Dibeybe, söylentileri şu paylaşımla doğruladı: “Uzlaşı sağlamadan yol alamaz; hukuku uygulamadan, kuvvetler ayrılığı ilkesine saygı duymadan, yargı usul ve kararlarına uymadan da devletin dirliğini tesis edemeyiz. Bu temelde, Saadi Kaddafi isimli vatandaş, Başsavcılık tarafından kendisi hakkında yayınlanan tahliye kararının uygulanmasıyla bugün serbest bırakıldı.” 



İtalya birinci liginde forma giymişti 

Baba Kaddafi döneminde ülkenin sportif faaliyetlerinin yönetiminde yetkileri bulunan Saadi, bir dönem Libya Futbol Federasyonu Başkanlığı yapmış; bir dönem de İtalya birinci liginde forma giymişti. Aynı zamanda da Libya ulusal futbol takımında futbol oynamıştı. 



Zimmetine para geçirmekle yargılandı 

Saadi Kaddafi, 2011 senesinde Kaddafi rejiminin çöküşünün ardından Nijer’e kaçmış fakat 2014 senesinde Libyalı yetkililerin girişimleri sonucunda “zimmetine para geçirmek” suçundan yargılanmak üzere Libya’ya getirilmişti.  

Yorumlar (0)