Johnson, İngiltere'ye göçü azaltacağını açıkladı

Birleşik Krallık Başbakanı Johnson, 12 Aralık seçimini kazandığı takdirde ülkesinin göçmen alımını azaltacağını açıkladı.

DÜNYA 08.12.2019, 12:14
Johnson, İngiltere'ye göçü azaltacağını açıkladı

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, 12 Aralık seçimleri için ülke turuna devam ediyor. Sky News'a konuşan Johnson, seçimi kazandığı takdirde ülkesinin göçmen alımını azaltacağını, ancak ülkesinde göçmenlerin yaşamasına ve çalışmasına karşı olmadığını açıkladı.

Johnson ve Corbyn çekişecek

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılışının ve dünyanın en büyük ekonomisinin geleceğinin belirleneceği 12 Aralık seçimlerinde Muhafazakar Parti lideri Johnson ve İşçi Parti lideri Jeremy Corbyn, başbakanlık için çekişecek. Sosyalist bir ekonomi modeli için çalışacağını açıklayan Corbyn'in aksine liberal bir ekonomiyi benimseyen Johnson, göçmenler için yaptığı açıklamada ise sistemin göçmen sayısında azalmayla kontrol edilebilir hale geleceğini belirtti.

Puan sistemi gelecek

Başbakan Johnson, seçilmesi durumunda puan bazlı bir göçmen sistemi kurulacağını, donanımsız göçmenlerin ülkeye girişinin engelleneceğini ve ülkesinin odağının donanımlı ve yetenekli göçmenleri Britanya'ya çekmek olacağını ifade etti.

"Göçmenlere düşman değilim, insanların ülkemize gelerek yeteneklerini göstermeleri, istediklerini yapabilmeleri ve ülkemize katkı vermeleri gerektiğine inanıyorum" diyen Johnson, sistemdeki değişikliğin Büyük Krallık'a göçmenliği bitirmeyeceğini de vurguladı.

Yorumlar (0)